Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté nechtějí řidiče buzerovat, ale jak přituhne, zimní gumy budou kontrolovat

Ode dneška jsou povinné zimní gumy na autech, a to za určitých klimatických podmínek a také v případě, že to přikazuje značka Zimní výbava. To je třeba případ Krkonoš. Policisté tam ale zůstávají zatím v klidu. Až přituhne, to bude jiná.

Značka Zimní výbava platí od listopadu do konce března. V tomhle období musí mít řidiči v určených horských úsecích zimní obutí. Přes to nejede podle policistů vlak. Zatím to nemají nastavené tak, že by se na to přímo zaměřovali, ale pokud se počasí změní a přituhne, už se na povinnost zimních pneumatik více zaměří. "V úseku, který je označen značkou, kde řidiči mají povinnost zimního vybavení vozu, i když na silnici není led ani sníh. Mají povinnost mít zimní gumy. To platí i mimo tyto úseky v případě, že je vozovka pokrytá sněhem nebo ledem," potvrdil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Motoristé se s nimi setkají na silnici propojující Bohuslavice a Velké Svatoňovice, Černý Důl a Janské Lázně, stejně jako mezi Babím, Žacléřem a Královcem. Modrobílé kruhové označení, znázorňující automobil a sněhovou vločku, bude čekat na řidiče jedoucí z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna, Strážného a Dolního Dvora nebo ve směru na Benecko. Bez zimních pneumatik či sněhových řetězů se motoristé neobejdou ani ve východních Krkonoších, v úsecích Horní Maršov - Pec pod Sněžkou, Malá Úpa, Albeřice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto www.autoweb.cz

Štítky zimní gumy, pneumatiky, policie, kontrola, Krkonoše, značka, zimní výbava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté nechtějí řidiče buzerovat, ale jak přituhne, zimní gumy budou kontrolovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.