Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Příští týden začnou první vánoční trhy v hradeckém kraji. Uskuteční se na Kuksu

Halloweenskou náladu v Královéhradeckém kraji vystřídá ta vánoční. 12. listopadu se budou konat první vánoční trhy na východě Čech. Tradiční akce se uskuteční na Kuksu hned ve dvou termínech. Své vánoční trhy připravuje i Hradec Králové. Poprvé se budou konat na Velkém náměstí pod Bílou věží.

O vánočních trzích na Kuksu informoval hospitál na svých webových stránkách. „Přijďte si zpříjemnit čekání na první adventní neděli a zavítejte na vánoční trhy v Kuksu. Můžete se těšit na pestrou nabídku gastronomických specialit, tradičních řemeslných výrobků a ukázky lidových řemesel,“ píší organizátoři na internetu.  

Vánoční trhy na Kuksu se budou tradičně konat ve dvou termínech. Poprvé od 12. do 13. listopadu a podruhé od 19. do 20. listopadu. Kromě celé řady stánkařů na návštěvníky čekají i prohlídky hospitálu. Areál bude otevřený vždy od 9:00 do 16:00.  

Vánoční trhy připravuje i Hradec Králové 

Vánoční trhy už připravuje také krajské město. Letos se mají přesunout z Masarykova na Velké náměstí. Podle současného plánu akce má být na místě zhruba 70 stánkařů, atrakce pro děti i ukázky řemesel. Součástí celé scény bude i velké podium a doprovodný kulturní a hudební program. 

Advent odstartuje 27. listopadu v 16:00, kdy se pod Bílou věží rozsvítí vánoční strom. V rámci programu vystoupí například Petr Kotvald. V rámci vánočního programu se budou konat až do 23. prosince. Během toho je v plánu i adventní koncert nebo program „Čerti, z věže ven“. Samotné vánoční trhy začnou v pátek 9. prosince a potrvají do pátku 23. prosince.  

 

Areál vánočních trhů bude přístupný vždy od 10:00. Do něho se návštěvníci dostanou i speciální vánoční linkou dopravního podniku. „Linka se zastávkami Velké náměstí > Adalbertinum > Magistrát města jezdí každý den po dobu konání Vánočních trhů,“ stojí na webu pořadatele.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Menclová

Štítky vánoční, trhy, Kuks, Hradec Králové, advent, Vánoce, svátky, tradice, trh, stánkař, svařák, vánoční trhy, Královéhradecký kraj, Bílá věž (Hradec Králové), Česko, Petr Kotvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden začnou první vánoční trhy v hradeckém kraji. Uskuteční se na Kuksu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.