Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dušičky mění otevírací dobu hřbitovů i jízdní řády MHD

Období Dušiček prodlužuje provozní dobu hřbitovů, budou otevřené až do večera. Hlídkovat u nich budou strážníci. Dopravní podnik také posiluje některé spoje v MHD.

V období dne památky zesnulých, tedy Dušiček, bude v Hradci Králové prodloužena provozní doba hřbitovů. Technické služby je kvůli očekávanému vyššímu zájmu veřejnosti nechají otevřené až do večera. Do míst s největšími hřbitovy budou navíc posíleny spoje městské hromadné dopravy. Zapojí se také zástupci městské policie, která bude v tyto dny dohlížet na pořádek v okolí pohřebišť.

Provozní doba městských hřbitovů bude od pátku 28. října do středy 2. listopadu od 8 až do 20 hodin. Jinak se v tomto zimním období hřbitovy zavírají v 17 hodin,“ uvádí vedoucí správy městských pohřebišť Technických služeb Hradec Králové Naďa Štěrbová. Veřejnosti bude přístupná také kancelář na kuklenském hřbitově, která je v provozu vždy v pondělí a ve středu od 8 do 12 a od 13 do 16.30 hodin. Mimořádně bude přístupná také v úterý 1. listopadu od 8 do 12 hodin. „Upozorňujeme návštěvníky hřbitovů, aby si zvláště v období Dušiček, kdy se zde pohybuje velké množství lidí, dávali pozor na svoje osobní věci a nezapomínali na zákazy vjezdu osobních automobilů,“ dodala vedoucí Štěrbová.

Na očekávaný zvýšený zájem veřejnosti o návštěvu míst posledního odpočinku blízkých bude reagovat i dopravní podnik, který posílí dopravu do míst s největšími hřbitovy, tedy Kuklen a Malšovic. Dopravu na lince číslo 3 budou o nadcházejícím prodlouženém víkendu zajišťovat kvůli vyšší kapacitě kloubové vozy. Stejné opatření bude platit také na lince číslo 9, kde městský dopravce navíc zlepší dostupnost lesního hřbitova. Ve dnech 28., 29. a 30. října a ve středu 2. listopadu bude linka číslo 9 od 8 do 19 hodin zajíždět všemi spoji až na lesní hřbitov. V té době tak nebude obsluhovat zastávku U Střelnice.  

Období Dušiček mění také plány strážníků, kteří budou více kroužit kolem hřbitovů a dohlížet na pořádek. „Strážníci jsou připraveni koordinovat dopravní situaci na příjezdových komunikacích, usměrňovat dopravu a dohlížet na parkování v okolí hřbitovů,“ sdělila Eva Kněžourová z hradecké městské policie.

Ohodnoť článek

Foto dpmhk.cz

Štítky Dušičky, MHD, Hradec Králové, hřbitovy, otevírací doba, hřbitov, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dušičky mění otevírací dobu hřbitovů i jízdní řády MHD  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.