Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hradci Králové otevřeli překladiště s kapacitou půl milionu balíků za den

Přepravní firma PPL CZ v Hradci Králové otevřela centrální překladiště pro Českou republiku s kapacitou odbavení až 500.000 balíků za den. Sloužit bude i jako dopravní uzel pro mezinárodní přepravu.

Hradecké centrum doplní dosavadní centrální překladiště firmy u Prahy v Říčanech – Jažlovicích, jehož kapacita již nestačí. Firma PPL CZ to uvedla v tiskové zprávě. Výši investice firma, která je přední poskytovatelem přepravních služeb v Česku, neuvedla.

Logistické centrum je u dálnice D11 na severozápadním okraji Hradce Králové v bývalém areálu ČKD Plotiště. Překladiště s automatickou třídičkou je na ploše 4,6 hektaru a zahrnuje sklad o velikosti přes 10.000 metrů čtverečných. Depo má 20 vstupních a 50 výstupních vrat a jeho celková rozloha je proti jažlovickému centru dvojnásobná.

"Výhodná poloha překladiště s dobrým přístupem k infrastruktuře a dopravnímu napojení na dálnici D11 je výhoda, která násobně zvyšuje kapacitu přepravní sítě PPL," uvedl výkonný ředitel PPL CZ Petr Horák. Centrum podle firmy také umožní zlepšit dosažitelnost a napojení PPL CZ na evropskou síť DHL a další zahraniční trhy.

Provoz překladiště bude zajišťovat 44 zaměstnanců, dispečerů a koordinátorů, k nimž přibude dalších 100 agenturních pracovníků do provozu. "Díky dostatečné kapacitě třídícího centra bude možné rozšířit druhou, odpolední vlnu doručování napříč republikou. Automatizovaná linka podporuje pětistranné čtení zásilek, dynamické vážení, třídění a měření zásilek," uvedla firma.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, pošta, firmy, PPL CZ, Hradec Králové, PPL, Česko, Dálnice D11, ZPA Plotiště a.s., Praha, Petr Horák, Říčany, Jažlovice, DHL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové otevřeli překladiště s kapacitou půl milionu balíků za den  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.