Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od pondělí se na Fortnu v Hradci Králové vrátí trolejbusové linky

Rekonstrukce křižovatky Fortna na vnitřním okruhu Hradce Králové jde podle plánu. Od začátku září byla průjezdná jen pro autobusy městské hromadné dopravy. Nyní se podařilo dokončit trolejové vedení. Proto se mohou všechny odkloněné línky vrátit na původní trasu už od zítřka.

„Vzhledem ke zprovoznění trolejového vedení na kruhovém objezdu Fortna, dochází od pondělí 17. října 2022 ke změně jízdního řádu na lince číslo 2 a 4,“ stojí na webových stránkách Dopravního podniku Hradec Králové. Jízdní řád se tak prakticky vrací k podobě, ve které byl před uzavřením křižovatky.  

Podle radnice má přestavba křižovatky Fortna přispět k plynulejší bezpečnější dopravě v centru města. Za přebudování křižovatky tvaru „T“ na kruhový objezd město platí 64 milionů korun. Většinu nákladů město uhradí z evropské dotace. Součástí investice je i rekonstrukce přestupního terminálu městské a autobusové dopravy v těsné blízkosti křižovatky. 

Kromě vlastního kruhového objezdu stavbaři již téměř dokončili některé chodníky v okolí a parkoviště u malé haly zimního stadionu.  

Od zítřka bude křižovatka průjezdná pro vozy IZS a veškerou hromadnou dopravu. Ostatní doprava by se na křižovatku měla vrátit na přelomu roku po úplném dokončení přestavby celé oblasti. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, Fortna, doprava, trolejbus, MHD, autobus, linka, jízdní, řád, kruhový objezd, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí se na Fortnu v Hradci Králové vrátí trolejbusové linky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.