Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Disciplinárka řeší fotbalový Hradec kvůli rasistickým urážkám

Disciplinární komise zahájila řízení s Hradcem kvůli rasistickým projevům některých jeho fanoušků vůči teplickému útočníkovi tmavé pleti Abdallahu Gningovi. Trenér Dukly Petr Rada nesmí tři zápasy na lavičku a zaplatí pokutu 30 tisíc korun.

Senegalec Gning se v sobotním utkání 11. kola první ligy stal terčem rasistických urážek od několika osob v Mladé Boleslavi, kde má Hradec Králové domácí azyl po dobu výstavby vlastního stadionu. Východočeši porazili Teplice 4:1, přestože hráli od 30. minuty v oslabení po vyloučení Petra Rybičky. Ten od disciplinárky dostal trest na tři soutěžní zápasy.

Rada byl ve 30. minutě v Chrudimi vyloučen po dvou žlutých kartách v rychlém sledu. Bývalý reprezentační kouč vyhrožoval asistentovi rozhodčího Tomáši Mokruschovi. "Až tě potkám, tak ti naflákám, ty už jsi toho v lize zku...l dost. Já si to zjistím, kde bydlíš. Ty to víš, že na tebe mám pifku," uvedl Petr Rada podle zápisu o utkání. Dukla v sobotním duelu 11. kola prohrála 1:2. Červenou kartu obdržel také útočník Pražanů Lukáš Matějka, jenž si nezahraje nejbližší dva zápasy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Votroci 2000

Štítky Sport, fotbal, první, druhá, disciplinární, Hradec Králové, FC Hradec Králové, Petr Rada, FK Dukla Praha, FK Mladá Boleslav, FK Teplice, Petr Rybička, Lukáš Matějka, Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Disciplinárka řeší fotbalový Hradec kvůli rasistickým urážkám  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.