Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hradecký kraj chce v příhraničí s Polskem dát do oprav silnic 1,4 miliardy korun

Královéhradecký kraj chce v oblastech u hranic s Polskem investovat do oprav silnic téměř 1,4 miliardy korun. V Krkonoších, v Orlických horách a na Náchodsku by za ně silničáři chtěli opravit 23 mostů a 60 kilometrů silnic. Investice budou záviset na tom, jak se kraji na ně podaří získat peníze z evropských fondů pro přeshraniční spolupráci, uvedlo dnes hejtmanství v tiskové zprávě.

Krajští silničáři připravují například opravu silnice II/311 ze Zákoutí na Šerlich v Orlických horách. V plánech mají i opravu silnice třetí třídy z Kameničné do Jaroslavi v podhůří Orlických hor.

V letech 2017 až 2020 kraj prostřednictvím své společnosti Údržba silnic Královéhradeckého kraje udělal v příhraničí šest staveb za 435 milionů korun. "Kompletně opraveny byly například silnice z Bezděkova nad Metují ke státní hranici nebo z Broumova k hraničnímu přechodu," uvedlo hejtmanství.

Stavba dálnice D11 z Jaroměře do Trutnova dostala stopku. Výkup pozemků blokuje odvolání

Stavba dalšího úseku dálnice D11 z Jaroměře do Trutnova nabere zpoždění. Důvodem je odvolání proti územnímu rozhodnutí. Proto nemůže Ředitelství silnic a dálnic pokračovat ve výkupech pozemků. Spor nyní řeší krajský úřad v Hradci Králové.

Zásadní pro dopravu do Polska však bude podle kraje dokončení dálnice D11, kterou staví stát. Z D11 zbývá postavit úsek od Jaroměře na hraniční přechod Královec na Trutnovsku. Dálnice D11 se tam napojí na polskou rychlostní silnici S3, kterou by Poláci měli otevřít již v roce 2024. Ministerstvo dopravy míní, že poslední dva úseky dálnice D11 Jaroměř - Trutnov a Trutnov-Královec by mohly být hotové v roce 2027.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, Polsko, správa, stavby, silnice, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, oprava, Orlické hory, Krkonoše, okres Náchod, ÚDRŽBA SILNIC Královéhradeckého kraje a.s., Jaroměř, Kameničná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj chce v příhraničí s Polskem dát do oprav silnic 1,4 miliardy korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.