Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O víkendu nás čeká babí léto. Naměříme 20 stupňů

Během víkendu do východních Čech dorazí pravé babí léto. Většinou se obejdeme bez deště i dešťových přeháněk. A i maximální denní teploty příjemně překvapí. V maximech se rtuť teploměru dostane ke 20 stupňům Celsia. Pravděpodobně nejhorším dnem bude sobota.

Ještě dnes přes den si v Královéhradeckém kraji užijeme pravé babí léto. Bude polojasno až jasno a nejvyšší denní teploty se dostanou mezi 18 až 21 stupňů Celsia. Podle aktuální předpovědi by měl závěr týdne vydržet bez přeháněk a deště.  

Počasí se začne kazit v sobotu. Na východě Čech bude třeba počítat s převážně oblačnou, v druhé polovině dne i zataženou oblohou. „Nejvyšší denní teploty se vyšplhají mezi 16 až 20 stupňů Celsia,“ uvádí na webu meteorologů Tomáš Popelka. Odpoledne se mohou na některých místech přidat přeháňky.  

Neděle slibuje jasnou nebo polojasnou oblohu a nejvyšší denní teploty od 13 do 17 stupňů Celsia. Podle předpovědi bychom se v hradeckém kraji mohli vyhnout vydatnějším přeháňkám. Podobné počasí by nás mělo čekat i v pondělí. 

V následujícím týdnu se budou průměrné denní teploty držet kolem 15 stupňů Celsia. Minimálně první polovina by měla vydržet bez deště. Srážky meteorologové slibují od čtvrtka.  

Ohodnoť článek

Foto Peter H | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, víkend, Královéhradecký, kraj, předpověď, déšť, meteorologové, ČHMU, léto, babí léto, stupeň Celsia, Východní Čechy, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu nás čeká babí léto. Naměříme 20 stupňů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.