Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Velká pardubická se poběží už tuhle neděli, je vyprodáno

132. ročník Velké Pardubické se koná na pardubickém dostihovém závodišti už tuto neděli. Pro mnohé vrchol dostihové sezóny. Na startu bude 15 koní, favoritem je obhájce vítězství Talent.

Slavný překážkový dostih je letos bez zahraniční účasti. V plánu byl příjezd koní z Francie i z Irska, ale podle všeho se jim nepodařilo vyladit formu. Startovní listina čítá 15 koní. Favoritem je jedenáctiletý ryzák Talent. 

Atmosféra při Velké pardubické je obvykle fantastická. I letos si to organizátoři přejí a vše zatím nasvědčuje tomu, že to tak bude. Počasí by mělo přát a místa k sezení už jsou na tribunách vyprodaná.  Dorazit by mohlo víc než 25 tisíc lidí. Vstupenky na stání jsou ještě k dispozici. Zájemci si je mohou koupit na webu zavodiště nebo přímo v neděli na místě.

Spousta diváků dorazí na Velkou pardubickou autem. Pro ně budou následující informace stěžejní. V neděli od osmi ráno bude uzavřen výjezd z Pardubic na Chrudim po silnici I/37. Až do devatenácti hodin bude sloužit úsek od Parama po sjezd na Dražkovice jako parkoviště pro návštěvníky Velké pardubické, s vjezdem od Dražkovic," uvedla v tiskové zprávě Nataša Hradní z tiskového úseku kanceláře primátora Magistrátu města Pardubic. V den konání dostihů bude v Pardubicích posílena městská hromadná doprava. Bezplatné posilové spoje budou jezdit z Polabin, Dubiny, od nádraží i z Masarykova náměstí.  Návštěvníci dostihů mohou využít k cestě na závodiště také historický vlak, který bude jezdit mezi stanicemi Pardubice, Závodiště a Pardubice, Rosice nad Labem. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dostihové závodiště Pardubice

Štítky Velká pardubická, parkování, Pardubice, Talent, překážkový dostih, vyprodáno, dostih, Francie, Irsko, Dražkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká pardubická se poběží už tuhle neděli, je vyprodáno  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.