Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Covidové odběrové centrum v hradecké nemocnici rozšíří ve všední dny provoz

Covidové odběrové centrum ve Fakultní nemocnici Hradec Králové rozšíří od 1. října ve všední dny provozní dobu. Od pondělí do pátku bude mít otevřeno každý den odpoledne. Denně centrum nyní dělá několik desítek odběrů.

Provozní dobu chce nemocnice přizpůsobit potřebám veřejnosti. Epidemie koronaviru se v Královéhradeckém kraji v posledních týdnech šíří nejvíce v republice. Odběrové centrum ve fakultní nemocnici bude od 1. října ve všední dny otevřené každý den od 15:30 do 18:30, dosud má odpolední provoz pouze v úterý a ve čtvrtek. Zkrátí se dopolední provoz, který je od 07:30 do 11:30. Dosud je dopolední provoz v pondělí, ve středu a v pátek, nově bude v úterý a ve čtvrtek. Víkendová provozní doba od 07:30 do 11:30 se od října nezmění.

K odběru ve fakultní nemocnici se lidé musejí rezervovat. "Pouze klienti indikovaní k vyšetření lékařem mohou být otestováni v provozní době i bez rezervace, ale je nutné počítat s delší čekací dobou. Testování je prováděno metodou PCR pro pacienty vyslané lékařem, který vystavil žádanku, či v režimu samoplátce. Centrum provádí také antigenní testy, ale pouze pro samoplátce," uvedl mluvčí Jakub Sochor.

Odběrové centrum ve fakultní nemocnici funguje pro odběry z automobilu. Příjezd k němu je Třebešskou ulicí kolem areálu Univerzity obrany. Pro pěší je cesta značena od hlavní vrátnice nemocnice. Takzvané incidenční číslo, tedy počet nových případů nákazy za posledních sedm dní v přepočtu na 100.000 obyvatel, činí dnes v Královéhradeckém kraji 188. To je nejvíce v Česku, které dnes bylo na hodnotě 149 případů. Nejnižší šíření epidemie je v Karlovarském kraji, kde bylo dnes incidenční číslo 111. Za pondělí až středu zdravotníci v Královéhradeckém kraji odhalili 651 případů nákazy. V mezitýdenním porovnání to bylo o šest procent více.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Hradec Králové, Královéhradecký, všední den, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecký kraj, pandemie covidu-19, Jakub Sochor, Univerzita obrany, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Covidové odběrové centrum v hradecké nemocnici rozšíří ve všední dny provoz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.