Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2022: Koalici ve Dvoře Králové vytvoří ANO a Síla Dvora. Účast nabídnou i dalším

Koalici v šestnáctitisícovém Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku vytvoří ve volbách jasně vítězné hnutí ANO s uskupením Síla Dvora, které tvoří hnutí Východočeši a STAN. S nabídkou rozšíření koalice ANO a Síla Dvora ještě osloví další subjekty v zastupitelstvu. ANO a Síla Dvora mají nejtěsnější většinu 11 z 21 mandátů v zastupitelstvu.

"Možnost podílet se na řízení města nabídneme i ostatním subjektům v zastupitelstvu. Bude záležet na nich, jak se k tomu postaví," uvedl dosavadní starosta a lídr ANO Jan Jarolím. Sám by chtěl ve funkci starosty pokračovat. V čele města stojí od roku 2014. ANO a Východočeši spolupracovali i v minulé čtyřčlenné koalici, kterou ještě tvořili ČSSD a Piráti.

Z ostatních stran v zastupitelstvu se již proti účasti v koalici s hnutím ANO na webu kralovedvorsko.cz vyslovili zástupci ODS, uskupení DKoalice a Pirátů. Uskupení Sportovci pro Dvůr, v popředí jejichž kandidátky byli členové ČSSD, se vyjádřilo neutrálně.

VOLBY 2022: V Hradci Králové pokročila jednání o pětikoalici. Kdo bude primátorem zatím není jasné

Pět politických subjektů dnes večer v Hradci Králové pokročilo ve vyjednávání o nové koalici, která by mohla v následujících čtyřech letech vést stotisícové město. Pětikoalici tvoří ODS, koalice Hradeckého demokratického klubu (HDK) a TOP 09,...

Do zastupitelstva pátého největšího města Královéhradeckého kraje se dostalo šest subjektů. ANO získalo devět mandátů a Síla Dvora dva. Po třech mandátech v zastupitelstvu mají ODS, Sportovci pro Dvůr a DKoalice, kterou tvoří TOP 09, KDU-ČSL a Zelení. Piráti mají jedno křeslo.

Za hlavní úkol pro vedení města v nadcházejících letech Jarolím dříve označil rekonstrukci čistírny odpadních vod, obnovu Mayerovy továrny, stavbu autobusového nádraží a opravu silnice II/299 vedoucí centrem města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MUDK

Štítky ČR, volby, obce, Dvůr Králové nad Labem, ANO 2011, koalice, Východočeši, Starostové a nezávislí, okres Trutnov, Jan Jarolím, ČSSD, Česká pirátská strana, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Koalici ve Dvoře Králové vytvoří ANO a Síla Dvora. Účast nabídnou i dalším  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.