Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Gočár vezme lidi v Hradci do terénu, do kobky i muzea

Josef Gočár zve všechny na prohlídku Salonu republiky. Sraz 1.října v deset dopoledne u Bílé věže. Zájemci si detailně prohlédnou architekturu významných budov a dozví se zákulisní informace z dob, kdy město vznikalo.

Nezisková organizace Dobré divadlo si komentovanou prohlídku připravila v rámci celorepublikového festivalu Den architektury. Zájemce bude provázet architekt Josef Gocář. „Kouzlo Salónu republiky bylo založeno na osvíceném starostovi a dobrých architektech. Starosta jim při stavbě města dal plnou důvěru. Hradec Králové se tak stavěl dle důmyslného plánu a z toho město těží dodnes," zazní podle Markéty Pudilové vedoucí marketingu Dobrého divadla při prohlídce.

Začne se prohlídkou historického Hradce. Navštíví se důležitá místa města jako je Katedrála svatého Ducha, Galerie moderního umění, kobky odsouzenců v Šatlavě a vystoupí se na dominantu města – Bílou věž. Po obědě se návštěvníci přesunou na konec 19. století, kde se Hradec stal Salónem republiky. Po významných budovách jako je Muzeum východních Čech, Gočárovy školy či Sbor kněze Ambrože účastníky provede i nadále architekt Gočár.

Nenechte si uniknout tuto jedinečnou příležitost, jak být svědky proměny jednoho z nejvýznamnějších českých měst – Hradce Králové. Podrobné informace a vstupenky naleznete na webu dobredivadlo.cz.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hkregion.cz

Štítky Josef Gočár, Hradec Králové, památky, procházka, Den architektury, muzeum, Bílá věž (Hradec Králové), architekt, architektura, kobka, terén, divadlo, Muzeum východních Čech, Katedrála svatého Ducha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gočár vezme lidi v Hradci do terénu, do kobky i muzea  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.