Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jazykovka v Hradci slaví kulatiny, oslavy začnou v katedrále

Kulatiny se sluší pořádně oslavit. 1.soukromé jazykové gymnázium slaví letos třicet let. Oslavy začnou tento pátek v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové na Velkém náměstí.

Škola chystala oslavy dlouho dopředu. Začátek naplánovala na tento pátek 30.září.  V katedrále Svatého Ducha od půl osmé večer vystoupí komorní soubor Praga Camerata. Vstup je volný. „Tímto koncertem navazujeme na rok 1992, kdy u příležitosti založení školy vystoupilo v hradecké katedrále vystoupilo Kocianovo kvarteto v čele s Josefem Sukem. Koncert tenkrát uvedl a gymnáziu požehnal arcibiskup Karel Otčenášek,“ připomenul ředitel školy Ladislav Bartůška s tím, že soubor Praga Camerata je pokračovatelem věhlasné tradice českých komorních souborů. Založil jej v roce 2001 houslista Pavel Hůla s vizí zúročit své bohaté zkušenosti primária Kocianova kvarteta. Pod Hůlovým vedením se uskutečnil i koncert k 25. výročí založení školy. Dnes Pragu Cameratu vede jeho dcera, houslistka Lucie Sedláková Hůlová.

Po tomto úvodním slavnostním zahájení letošních oslav se uskuteční 9. listopadu ještě jeden koncert. Konat se bude v sále Petrof Gallery a účinkovat budou žáci naší školy. Zejména členové Hudebního klubu a Dramatického klubu. Jeho členové jsou držiteli titulu Talent roku za muzikál Bídníci.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Vašíček

Štítky Hradec Králové, Soukromá jazyková škola, oslavy, katedrála Svatého Ducha, slavnost, koncert, Velké náměstí, Josef Suk, Karel Otčenášek, Kocianovo kvarteto, Pavel Hůla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jazykovka v Hradci slaví kulatiny, oslavy začnou v katedrále  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.