Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Špindl ovládnou olympijské kruhy, přípravy v plném proudu

Špindlerův Mlýn se stane centrem zimní Olympiády dětí a mládeže. 23. ledna se tady otevře olympijský dům. V ten se promění vojenská zotavovna Hotel VZ Bedřichov. Přípravy v plném proudu.

Olympiáda dětí a mládeže začne 22.ledna na zimním stadionu v Hradci Králové. Srdce akce ale bude tlouct v centru Krkonoš. "Olympijský dům sportovcům a návštěvníkům her nabídne během čtyř dní doprovodné akce a na venkovním podiu se odehrají i medailové ceremoniály. Vstup do olympijského domu bude pro sportovce a návštěvníky olympiády zdarma, a to každý den od 9:00 do 21:00," uvedla mluvčí kraje Martina Svatoňová.

Kromě odpočinkové zóny, info pointu a doprovodných aktivit organizovaných českým olympijským výborem, partnery akce a kraje, se na venkovním pódiu umístěném před olympijským domem odehrají podvečerní medailové ceremoniály, během kterých převezmou sportovci medaile za své výkony. "Na závěr olympijských her se zde uskuteční jejich slavnostní zakončení," uvedla Svatoňová.

Součástí doprovodného programu zimní ODM budou také besedy s významnými sportovci. "Pro návštěvníky olympijského domu budou připraveny propagační materiály a upomínkové předměty," uvedl náměstek hejtmana pro školství a sport Arnošt Štěpánek (Piráti).

Podle něj je nosnou myšlenkou ODM 2023 společné ubytování většiny sportovců krajských výprav na jednom místě tak, aby se posílila soudržnost celé krajské výpravy. "V olympijském domě bude ubytována část sportovců a vedoucích krajských výprav, kteří mají své závody přímo ve Špindlerově Mlýně, a také sportovci běžecký disciplín sportujících ve Vrchlabí," doplnil Štěpánek.

Ubytování sportovců v dalších městech je zajištěno převážně v krajských ubytovacích zařízení, a to v internátech středních škol. Lyžaři a snowboardisté budou soutěžit na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně a do Vrchlabí zamíří biatlonisté, zimní orientační běžci a běžkaři. Týmy hokejistů změří síly ve dvou halách, jedna bude připravena ve Vrchlabí a druhá v Trutnově. Krasobruslaři svůj boj o medaile svedou v Nové Pace.

Olympiáda dětí a mládeže je každoroční celostátní soutěž pro děti od deseti do 16 let, které bojují o individuální medaile a také o body pro svůj kraj. Letní ODM se letos uskutečnila v Olomouckém kraji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Reuters

Štítky ČR, správa, školy, sporty, olympijské, Krkonoše, olympijské hry, Špindlerův Mlýn, dům, Zimní olympijské hry, Olympiáda dětí a mládeže, Bedřichov, Vrchlabí, Český olympijský výbor, Česká pirátská strana, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špindl ovládnou olympijské kruhy, přípravy v plném proudu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.