Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zítra se začne stavět obchvat Jaroměře. Nová silnice má být hotová na jaře 2025

Ve čtvrtek odpoledne oficiálně začne stavba nového obchvatu Jaroměře. Stavba za 800 milionů korun by měla trvat 30 měsíců. Nová silnice kolem města vyvede z centra tranzitní dopravu mířící od Hradce Králové do Polska.

Akce k zahájení stavby nové silnice se bude konat ve čtvrtek od 16:00. Ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl a jeho kolegové z fondu dopravní infrastruktury a zástupci dodavatele poklepají na základní kámen v 16:30.  

Nová silnice bude měřit 6,5 kilometru. Spojí konec současné dálnice D11 a dopravu navede kolem města na původní trasu a silnici I/33. Na tu se napojí kousek před Českou Skalicí ve Velkém Třebešově. Pravděpodobně nejzajímavější částí bude stavba zhruba 600 metrů dlouhého mostu přes Labe.  

Kromě Jaroměře obchvat odvede tranzitní dopravu i z obcí Čáslavky, Dolany a Svinišťany. Po silnici přes obce nyní denně projede kolem 15 tisíc vozidel, z nichž významnou část tvoří kamiony. Bez obchvatu Jaroměře musí řidiči jedoucí z Hradce Králové na Náchod a Polsko sjíždět z dálnice D11 do Jaroměře a jet přes centrum města. 

Na trase budoucího obchvatu se archeologům podařilo najít několik významných nálezů. Šlo o části sídliště, pohřebiště i řadu artefaktů.  

Stavba obchvatu Nové Paky začala před 14 dny. Zatím se nepracuje  

Ředitelství silnic a dálnic na začátku září oficiálně zahájilo práce na obchvatu Nové Paky na Jičínsku. „Stávající silnice vedoucí skrz Novou Paku nevyhovuje směrově, výškově ani počtem křižovatek. I tímto městem jezdí vysoký podíl tranzitní dopravy,“ řekl na zahájení stavby Mátl.  

Obchvat za 1,3 miliardy korun bude měřit zhruba 8,5 kilometru. Ve směru od Jičína vyvede dopravu před Kumburským Újezdem. Jeho trasa povede přes Studénku, Štikov, Vrchovinu a na silnici I/16 se napojí ve Vidochově. Jeho přesnou trasu si čtenáři mohou prohlédnout v naší galerii. Patrná je díky vykáceným stromům. Avšak silničáři v Nové Pace zatím vidět nejsou.  

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jaroměř, obchvat, stavba, zahájení, ŘSD, doprava, základní, kámen, silnice, Polsko, Hradec Králové, Radek Mátl, Ředitelství silnic a dálnic, Nová Paka, Dálnice D11, Česká Skalice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra se začne stavět obchvat Jaroměře. Nová silnice má být hotová na jaře 2025  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.