Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trutnovské radnici končí fixace elektřiny. Nového dodavatele se nedaří vysoutěžit

Kromě domácností a firem řeší zdražování energií i radnice v Královéhradeckém kraji. Například Trutnovu letos končí fixace elektrické energie. Nového dodavatele se však nedaří sehnat. Podle vedení města však není důvod k panice. Chod radnice ani naplánované investice v ohrožení nejsou.

„Nyní víme, že pokud ani nadále nebudeme ve výběru dodavatele úspěšní, ujme se nás národní distributor, což je pro nás zásadní informace,“ uvedl v tiskové zprávě starosta města Michal Rosa (ODS). 

Díky zastropování energií mohla radnice celkem přesně spočítat, o kolik bude muset za dražší energie připlatit. Bude to zhruba 30 milionů korun. V letošním roce platí město za nízké napětí 15 milionů a za vysoké šest milionů korun. Očekává se tedy, že v příštím roce město za elektřinu zaplatí 51 milionů korun.  

„I když bychom rádi tyto prostředky využili jiným způsobem, je dobře, že toto rozhodnutí bylo učiněno, protože jakákoli jistota je lepší než nejistota,“ dodal Rosa. Podle jeho slov město s navýšením ceny energií počítalo. I proto v městském rozpočtu vznikla rezerva, která konečný rozdíl zvládne pokrýt. 

V dlouhodobém hledisku město plánuje investice do zvýšení energetické soběstačnosti. Jde například o zateplení některých budov městských škol nebo fotovoltaickou elektrárnu na střeše městského úřadu.  

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, energie, cena, smlouva, výběrové, řízení, dodavatel, zastropování, radnice, Královéhradecký kraj, Michal Rosa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovské radnici končí fixace elektřiny. Nového dodavatele se nedaří vysoutěžit  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.