Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V ulicích Jaroměře budou policisté krotit fotbalové fans, vše za běžného provozu

, aktualizováno 13. září 2022, 16:15

V ulicích Jaroměře části Josefov bude zítra rušno. Budou se tady pohybovat stovky policistů. V osm ráno začne celorepublikové cvičení antikonfliktních týmů a pořádkových jednotek JOSEFOV 2022.

Tématem je secvičení základních postupů při zákroku pořádkových jednotek a antikonfliktních týmů v situacích, jako jsou rizikové společenské akce, demonstrace či pochody vedoucí k hromadnému narušení veřejného pořádku či narušení veřejného pořádku formou pasivního odporu. „Policisté budou nacvičovat doprovod fotbalových fanoušků a řešit jejich výtržnosti během trasy pochodu. Dále kolizi dvou shromáždění a blokádu komunikace, jinak řečeno kladení pasivního odporu,“ řekla Hradecké Drbně mluvčí Policejního prezidia Hana Rubášová.

Společného cvičení se zúčastní přibližně tisíc účastníků, kteří budou cvičit několik modelových situací, a to přímo v ulicích Jaroměře.  Cvičení je unikátní tím, že se uskuteční v reálných podmínkách, tedy za běžného provozu města. „Občané byli informováni členy antikonfliktního týmu, kteří roznesli letáky a informace jsou i na sociálních sítích města,“ dodala Rubášová.

Cvičení bude probíhat v ulicích Okružní, Arnošta Heidricha, Komenského, Zmítkova, Kracíkova, Dr. Reyla, Engeho, Traxlerova, Emigrantů, Duškova, Jízdecká a Jungmannova. Předpokládaný konec je kolem šestnácté hodiny.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radek Bartoníček

Štítky Josefov 2022, policejní cvičení, antikonfliktní tým, Jaroměř, policie, Josefov, Policejní prezidium České republiky, fotbal, Arnošt Heidrich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ulicích Jaroměře budou policisté krotit fotbalové fans, vše za běžného provozu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.