Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Část lanovek v Krkonoších a Orlických horách jezdí už jen o víkendech

Část lanovek v Krkonoších a v Orlických horách v Královéhradeckém kraji s koncem letní turistické sezony omezila provoz a jezdí nyní jen o víkendech. Turisté se tak v týdnu budou domáhat svezení marně.

O sobotách a nedělích a o svátcích jsou v provozu lanovky z Herlíkovic na vrch Žalý a z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch. Od pátku do neděle jezdí lanovka ze Špindlerova Mlýna na Pláně. Víkendový provoz lanovek zavedla také střediska Deštné v Orlických horách a Říčky v Orlických horách. 

V trvalém provozu od 08:00 do 19:00 zůstává kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou na nejvyšší českou horu Sněžku. V denním provozu je nadále i kabinová lanovka z Janských Lázní na Černou horu. Lanovka z Velké Úpy na Portášky bude jezdit denně do 18. září, pak bude v provozu o víkendech a svátcích.

Lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín bude jezdit denně do 2. října, následně bude v provozu o víkendech. Lanovka ze Špindlerova Mlýna na Pláně bude mít páteční až nedělní provoz do konce září, následně od 3. října bude jezdit od pondělí do pátku.

Doprovodné služby mají střediska o víkendech nadále otevřené. "Půjčovna koloběžek a horských elektrokol je otevřena denně na dolní stanici kabinky. Dětský park Kabinka je otevřený pouze o víkendech," uvedli ČTK provozovatelé lanovky na Černou horu. V sobotu 17. září bude u horní stanice lanovky Den Černé hory s různými akcemi pro děti i dospělé.

Nedaleko horní stanice lanovky na Portášky mohou lidé nadále navštívit naučnou stezku v podobě herní krajiny složené z velkých dřevěných prvků. Vstup na ni je zdarma. V sobotu 24. září bude u horní stanice lanovky na Medvědín desátý ročník drakiády.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto skiresort.cz

Štítky ČR, rekreace, lanovky, Královéhradecký, provoz, lanová dráha, Orlické hory, Krkonoše, Královéhradecký kraj, Špindlerův Mlýn, Černá hora, Portášovy Boudy, Pec pod Sněžkou, Medvědín, Říčky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část lanovek v Krkonoších a Orlických horách jezdí už jen o víkendech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.