Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie pátrá po dvou mužích, kteří na Náchodsku přepadli a ukradli auto

Policie pátrá po dvojici mužů, která v úterý v Hronově na Náchodsku přepadla dvaačtyřicetiletého muže a odcizila mu auto značky Škoda Superb. Dva muži ve věku 36 a 39 let byli ozbrojeni noži. Z místa činu v kradeném autě ujeli. Přestože je policie pronásledovala a auto zastavila za použití zastavovacích pásů, podařilo se jim uprchnout. Loupež se stala v úterý 6. září krátce před 17:00. Policie žádá při pátrání o pomoc veřejnost. Varuje zároveň, že mohou být nebezpeční.

"Oba muži mají několik záznamů v rejstříku trestů. Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout jakoukoliv informaci vedoucí k dopadení podezřelých mužů, aby zavolali na linku 158. Varujeme však, aby se je nepokoušeli sami zadržet, protože jsou ozbrojeni noži," dodala Kormošová. Za loupež jim hrozí až deset let vězení.

Policie zná totožnost obou mužů. Po starším je od května vyhlášeno celostátní pátrání k dodání do vězení, kde si má odpykat desetiměsíční trest za zanedbání povinné výživy a devítiměsíční za ublížení na zdraví. Šestatřicetiletým mužem je Jakub Bozáň, bydlištěm v okrese Ústí nad Labem. Podle policejní databáze je vysoký 180 až 182 cm, hubené postavy, má hnědé vlasy a modré oči. Devětatřicetiletým mužem je podle databáze policie Jiří Havelka z Hradce Králové, je hubené postavy, vysoký 190 až 195 cm, má hnědé vlasy a modré oči.

Policisté začali po vozidle a pachatelích pátrat ihned po úterním oznámení loupeže na lince 158. "U Petrovic na dané vozidlo hlídka narazila a začala ho vyzývat k zastavení. Na výzvu řidič nereagoval a ujížděl směrem na Polici nad Metují, kde po projetí města vyjel směrem na Bezděkov nad Metují," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Na rovince v Bezděkově spolujezdec za jízdy vyhodil na silnici elektrocentrálu, které se hlídce podařilo vyhnout. Další vyslaná policejní hlídka na silnici u hotelu Na Mýtě v Bezděkově roztáhla zastavovací pásy, které vozidlu propíchaly pneumatiky.

"Řidič na propíchnutých pneumatikách dokázal ujet přibližně dalších 300 metrů a poté u železničního přejezdu zastavil. On i spolujezdec z auta vyskočili a dali se na útěk. Hlídka je začala pronásledovat, ale po nějaké době ve velmi nepřístupném terénu je ztratila z dohledu. Do pátrání se bezúspěšně zapojil také policejní vrtulník," uvedla Kormošová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, loupež, Náchodsko, policie, okres Náchod, Škoda Superb, Hronov, Jiří Havelka, Bezděkov, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po dvou mužích, kteří na Náchodsku přepadli a ukradli auto  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.