Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Koupaliště v hradeckém kraji ukončují sezonu. Kvůli energiím plánují zdražení

S koncem letních prázdnin ukončují svoji hlavní sezonu i koupaliště na východě Čech. Zdražování energií a nákladů se letos do provozu jednotlivých areálů nepromítla. Námi oslovení provozovatelé však připustili, že v příští sezoně může dojít k výraznému zdražení vstupného.

Například koupaliště v Lodíně navštívilo během letošního roku zhruba 42 tisíc návštěvníků, což se dá považovat za vydařenou sezonu. Pro návštěvníky se bazén uzavřel tuto neděli. „Do chodu koupaliště se zdražení energií nepromítlo, ovšem do výdělku ano,“ přiznal pro Hradeckou Drbnu Martin Korbel z vedení koupaliště.  

Připustil, že pokud se situace na trhu s energiemi neuklidní, bude se muset na příští rok upravit ceník vstupného i služeb. „To se může nepříznivě podepsat na návštěvnosti. Ale kdo ví, co bude za devět měsíců, až budeme letní koupaliště otevírat,“ uvedl.  

Podobně je na tom koupaliště a kemp Pecka u Nové Paky na Jičínsku. I když návštěvnosti v červnu a červenci nepřálo počasí, v srpnu si areál návštěvnost vynahradil. Zavírat se bude v následujících týdnech a celý areál se zazimuje.  

„Zdražování se bohužel promítne do nákladů na údržbu, s tím pak následuje mírné podražení vstupenek do areálu,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu Jiří Šacler z recepce kempu. I on však přiznal, že poslední slovo bude mít aktuální situace na trhnu s energiemi. Provozovatelé budou zatím vyčkávat, jak se situace bude vyvíjet dál.  

Flošna v Hradci Králové jede ve zkrácené otevírací době 

Koupaliště Flošna v Hradci Králové je stále v provozu. Provozovatelé pouze upravili otevírací dobu a přešli do mimosezónního provozu od 10:00 do 19:00. Stále jsou také vyhřívány bazény. Voda v nich má přibližně 26 stupňů Celsia.  

Ohledně zdražování se provozovatelé hradeckého koupaliště zatím nevyjádřili. Stále totiž nemají čísla z letošní sezony. „Zda přinesou dražší energie nějaké komplikace zjistíme až po finanční uzávěrce za měsíc srpen,“ potvrdil Hradecké Drbně provozovatel Flošny Jan Konvalinka.  

Za vstupné na hradecké koupaliště v současné době zaplatí návštěvník 170 korun na celý den. Zda budou provozovatelé ceník upravovat pro další sezonu Konvalinka nekomentoval.  

Ohodnoť článek

Foto Hemabl

Štítky koupaliště, energie, zdražení, vstupné, sezona, náklady, léto, konec, koupání, voda, plovárna, Královéhradecký, kraj, Pecka, Lodín, Flošna, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Česko, Drbna.cz, Jan Konvalinka, Nová Paka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v hradeckém kraji ukončují sezonu. Kvůli energiím plánují zdražení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.