Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice v Trutnově dostane parkovací dům. Kraj hledá firmu, která připraví dokumentaci

Parkování v areálu Oblastní nemocnice Trutnov by mohl zlepšit parkovací dům. Vedení Královéhradeckého kraje by ho chtělo začít stavět za dva roky. V současnosti proto hledá společnost, která by připravila projektovou dokumentaci.

Nový parking má poskytnout stání pro 320 aut. V současnosti je v areálu nemocnice a v jejím okolí místo jen pro 120 osobních aut. Hejtmanství za něj zaplatí zhruba 190 milionů korun.  

Veřejnou zakázku na zhotovitele projektové dokumentace hejtmanství vypsalo metodou Building Information Management. „Na projektu parkovacího domu v trutnovské nemocnici spolupracujeme s Českou agenturou pro standardizaci, která má na starosti zavádění metody BIM pro veřejné instituce,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek hejtmana Pavel Bulíček (Piráti).  

Podle hejtmanství je tato metoda jednoduší a bezpečnější. Má být transparentnější a měla by předcházet zbytečným chybám v projektu. „Tato metoda také například dokáže lépe definovat požadavky na výslednou stavbu, transparentně elektronicky kontrolovat průběh stavby v jejích jednotlivých fázích a minimalizovat vícenáklady při realizaci,“ uvedla ve zprávě mluvčí kraje Martina Svatoňová.  

Cílem veřejné zakázky je vybrat společnost, která připraví informační model stavby parkovacího domu a zpracuje projektovou dokumentaci, která poslouží ke získání stavebního povolení.  

Hlavní podmínkou bude cena. Královéhradecký kraj vybere ekonomicky nejvýhodnější nabídku. Posuzovat bude především výslednou částku společně s kvalifikací a zkušeností jednotlivých uchazečů. 

Trutnovská nemocnice bude mít i nový pavilon  

Kromě příprav na stavbu parkovacího domu se pokračuje se stavbou nového pavilonu oddělení klinické biochemie. Za něj hejtmanství zaplatí 129 milionů korun. Kompletně hotovo by mělo být do začátku roku 2024. 

„Průběžně ale investujeme do rozvoje všech krajských nemocnic. V rychnovské již začaly stavební přípravy na modernizaci a přístavbu stávajícího multioborového pavilonu, ve Dvoře Králové do příštího léta doplní stávající budovu laboratoří nástavba se dvěma operačními sály zhruba za 63 milionů korun,“ uvedl ve zprávě hejtman Martin Červíček (ODS). Investice pokračují i v nemocnici v Jičíně, kde roste nová budova pro onkologii, hematologii a laboratoře.  

„V Oblastní nemocnici Náchod jsme v červnu letošního roku zprovoznili nový parkovací dům za 47 milionů korun. Chceme tak zajistit špičkovou a dostupnou péči pro pacienty,“ dodal Červíček.   

Ohodnoť článek

Foto Hans | Pixabay

Štítky parkovací, dům, nemocnice, Trutnov, místa, stavba, doprava, zdravotnictví, Královéhadecký, kraj, projektová dokumentace, Královéhradecký kraj, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., pavilon, Martin Červíček, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Trutnově dostane parkovací dům. Kraj hledá firmu, která připraví dokumentaci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.