Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horkovzdušné balony, africké trhy i slavnosti trubiček. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

Prázdniny už jsou minulostí, ale Královéhradecký kraj stále žije. I tentokrát je na výběr z celé škály kulturních akcí. Na své si přijdou milovníci guláše, afrických specialit, muziky, jarmarků, sladkého i vinaři. Příležitost budou mít i milovníci létání. A to díky balónům, které se budou vznášet na Náchodsku. Hradecká Drbna přináší tradiční přehled nejlepších víkendových akcí v našem regionu.

Desítky balónů nad Rozkoší a Náchodskem  

Od čtvrtečního odpoledne až do nedělního rána se koná letní fiesta horkovzdušných balonů kolem Rozkoše. Místním se naskytne jedinečná příležitost, kdy na modré obloze uvidí i několik balónů v jednu chvíli.  

Ještě dnes je v plánu jeden z hromadných staru Nového Města nad Metují. V sobotu ráno vystartují balóny z Havlovic nad Úpou a k večeru pak z Náchoda. V případě, že nějaký ze startů přeruší počasí, uskuteční se v neděli ráno.  

Hradec Králové zaplaví víno  

V Hradci Králové se ještě v pátek odpoledne koná tradiční Svátek vína na soutoku. Kromě nepřeberného množství českého i zahraničního vína se návštěvníci mohou těšit na hudební vystoupení. Na programu je například Martin Chodur, který vzdá Poctu velkým hlasům. 

Amatéři i profesionálové uvaří nejlepší Krakonošův guláš  

V Peci pod Sněžkou se tuto sobotu uskuteční už 16. ročník Krakonošova guláše. Cíl je jednoduchý. Deset týmů se pokusí uvařit ten nejlepší. Program na místě začíná už v 8:30 a je doplněný o hudební vystoupení například Creedence nebo Smokie revivalu.  

Slavnosti Hořických trubiček  

Slavnosti Hořických trubiček letos proběhnou v sobotu 3. září. Kromě soutěží, her a rozličných staročeských stánků je připraven bohatý kulturní program. Děti se po celý den zabaví při hrách a soutěžích, kromě jiného pro ně bude v parčíku na náměstí připraven skákací hrad a celá řada dalších atrakcí. 

Letní počasí už nečekejme. O víkendu bude pod mrakem, v neděli se přidají přeháňky

Prázdniny už jsou pryč a zatím to vypadá, že i léto hlavní sezonu ukončilo. Během následujícího víkendu se budou průměrné teploty pohybovat kolem 23 stupňů Celsia. V druhé polovině se místy mohou vyskytnout dešťové přeháňky.

Noční prohlídky Bílé věže v Hradci Králové 

Dobrovolníci se mohou zúčastnit netradiční prohlídky Bílé věže na jejíž vrchol vystoupají po setmění. Noční prohlídka se koná zpravidla první sobotu každého kalendářního měsíce. Té je možné zúčastnit se v čase od 18:00 do 22:00. Poslední vstup je možný 60 minut před koncem otevírací doby. 

Na Trutnovský jarmark dorazí Pokáč  

Do Trutnova se během první zářiové neděle vratí tradiční jarmark. Návštěvníci se mohou těšit na nepřeberné množství stánků s výrobky místních i přespolních umělců. Připravené jsou ukázky řemesel a chybět nebude ani kulturní scéna. Její součástí je například písničkář Pokáč, který vystoupí ve tři odpoledne. Dětská scéna nabídne například divadelní hru O Palečkovi.  

Afrika v Hradci Králové 

A když už jsme u těch trhů… Jedny se budou konat i v Hradci Králové. Africké trhy jsou v plánu v neděli od 9:00 do 16:00. Přímo od drobných farmářů budou moct lidé nakoupit potraviny a přísady z afrických políček, zahrádek a sadů. K dispozici bude čerstvé i sušené ovoce, koření ze Zanzibaru nebo africká káva a čaje.  

Letní parket Výrava se rozloučí s létem 

Milovníci muziky a festivalů si určitě najdou cestu na Letní Parket Výrava. Už tuhle sobotu je na programu vystoupení skupin Mňága a Žďorp, Vypsaná fiXa, Ivan Mládek Banjo Band, Tři sestry nebo De Bill Heads. První z kapel se na podium postaví už ve tři hodiny odpoledne. Vstupenky lze koupit i na místě.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto 25 balónů - fiesta | Zdroj Kudy z nudy, 25balonu.cz, Bílá věž

Štítky kam vyrazit, Královéhradecký, kraj, kultura, volný, čas, víkend, 25 balonů, jarmar, koncert, Výrava, hudba, víno, Pokáč, slavnost, Královéhradecký kraj, guláš, Hradec Králové, okres Náchod, horkovzdušný balon, vinařství, kulturní akce, Ivan Mládek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horkovzdušné balony, africké trhy i slavnosti trubiček. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.