Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Americký voják opět úřadoval. Z ženy na Náchodsku vylákal dva miliony korun

Policie v Náchodě přijala další oznámení, které se týká podvodu v on-line světě. Tentokrát jde o dobře známého amerického vojáka, který z ženy na Náchodsku vylákal nejméně dva miliony korun. Scénář byl podobný, jako v ostatních podvodech tohoto druhu.

„Přes seznamku se na sociálních sítích seznámila s mužem vystupujícím pod jménem Becker. Ten jí tvrdil, že je americkým vojákem na utajené misi v Turecku,“ uvedla na policejním webu mluvčí Šárka Pižlová.  

Postupem času po ni začal požadovat peníze, které bylo třeba poslat přes směnárny na různé bankovní účty v zahraničí. Takto to pokračovalo nějakou dobu. Po nějaké době to podvedené ženě začalo být divné, proto se obrátila na policii. V tu chvíli už údajnému americkému vojákovi poslala zhruba dva miliony korun. 

Podvodník si s ženou nějakou dobu dopisoval a nejdřív vzbudil důvěru zájmem o její rodinu. K získání peněz pak využil známou legendu. Peníze údajně potřeboval pro americkou armádu, aby se mohl zúčastnit vojenského projektu. Následně potřeboval peníze na letenky a v neposlední řadě i na právníka.  

„Případ jsme zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za což hrozí dosud neznámému pachateli až osmiletý pobyt ve vězení,“ dodává mluvčí policie.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky americký, voják, podvod, policie, on-line, sociální, síť, komplic, Hradecko, obvinění, internet, peníze, krádež, ženy, okres Náchod, Náchod, Turecko, Armáda Spojených států amerických

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Americký voják opět úřadoval. Z ženy na Náchodsku vylákal dva miliony korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.