Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na křižovatku Fortna v centru Hradce Králové se od čtvrtka vrátí MHD

Na přestavovanou křižovatku Fortna v centru stotisícového Hradce Králové se od čtvrtka vrátí linky městské hromadné dopravy. Od jara, kdy začala přestavba křižovatky na kruhový objezd, vede 13 linek jinudy a jinde jsou i zastávky. Ostatní doprava by se na křižovatku měla vrátit na přelomu roku po úplném dokončení přestavby celé oblasti.

Od čtvrtka bude přes Fortnu po novém kruhovém objezdu opět jezdit 13 linek. Zatím budou zastavovat na náhradních zastávkách. Linky budou obsluhovat autobusy, protože trolejbusy se na Fortnu vrátí až v říjnu, až bude hotová i oprava sousedního Moravského mostu. Kvůli opravě mostu je trolejové vedení v lokalitě zatím bez proudu.

Přestavba křižovatky na bezpečnější a pro dopravu plynulejší kruhový objezd město přijde na 64 milionů korun včetně daně. Většinu nákladů město uhradí z evropské dotace. Součástí investice je i rekonstrukce přestupního terminálu městské a autobusové dopravy v těsné blízkosti křižovatky.

Kromě vlastního kruhového objezdu stavbaři již téměř dokončili některé chodníky v okolí a parkoviště u malé haly zimního stadionu. Zbývá jim ještě dodělat autobusové zastávky, zasadit zeleň, doplnit veřejné osvětlení a upravit ulici u biskupského gymnázia.

Křižovatkou Fortna prochází vnitřní silniční okruh kolem historického jádra města a také je na ní důležitý přestupní uzel hromadné dopravy. Před přestavbou se na křižovatce a u zastávek MHD ve špičkách tvořily kolony aut. Na místě bývá mnoho studentů, protože v okolí je několik středních škol, kampus univerzity a vědecká knihovna. U křižovatky je i okresní soud, kasárna a zimní stadion.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMHK

Štítky ČR, stavby, silnice, MHD, Hradec Králové, městská hromadná doprava, rekonstrukce, kruhový objezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na křižovatku Fortna v centru Hradce Králové se od čtvrtka vrátí MHD  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.