Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Manželé přestali platit operativní leasingy, auta ale nevrátili. Místo toho je pronajímali jiným

V hledáčku hradecké policie skončil pětatřicetiletý manželský pár. Šlo o jednatele jedné pražské společnosti, která se zabývala pronájmem nemovitostí. Před rokem dvojice uzavřela osm smluv o operativním leasingu. Místo placení však auta pronajímala a peníze si nechávala. Do pátrání po vozidlech se tak musela zapojit sama policie.

„Pronajmuli si sedm aut značky Škoda. Jde o tři vozidla Kamiq, dvě značky Kodiaq, Superb, Scalu a jedno Volvo XC60 v celkové hodnotě 7,5 milionu korun. Jelikož sjednané splátky nehradili, leasingové společnosti odstoupily od smluv a požadovaly vrácení vozidel,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

K předání vozidel však nedošlo. Manželé s leasingovou společností přestali komunikovat a auta si nechali. Dokonce je dál pronajímali nebo používali pro vlastní potřebu. Do všeho se proto vložila policie.  

Policie pár vyzvala, aby vozidla vrátila. Dobrovolně však získala jen jedno. Po ostatních musela začít pátrat. „Šest se jim podařilo vypátrat, zajistit a vrátit majitelům. V pátrání zůstává poslední auto Škoda Kamiq,,“ uvedla mluvčí policie.  

Následným vyšetřováním policie přišla na to, že dvojice nikdy neměla v plánu leasingové smlouvy zaplatit. V době podpisu byla proti jejich společnosti vedena dvě exekuční řízení. Pár dlužil 400 tisíc korun. Každý z nich měl navíc osobní dluh za 800 tisíc korun. Oběma hrozí od dvou do osmi let vězení.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Miroslav Porochnavy | Pixabay

Štítky policie, podvod, pár, manželé, společnost, leasing, auto, pronájem, půjčka, dluh, peníze, smlouva, krimi, Scala, Škoda Superb, Škoda Kodiaq, Volvo XC60, operativní leasing

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželé přestali platit operativní leasingy, auta ale nevrátili. Místo toho je pronajímali jiným  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.