Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V náchodské nemocnici se na magnetickou rezonanci dlouho nečeká. Vyšetření je do dvou týdnů

Vyšetření magnetickou rezonancí je velice žádané. Obvykle si na něj proto pacienti musí počkat několik týdnů nebo měsíců. Náchodská nemocnice jej nabízí už do dvou týdnů od objednání. Potřeba je k tomu jen žádanka od odborného lékaře.

Magnetická rezonance zobrazí velmi přesně snímané oblasti lidského těla. Především jde o měkké tkáně centrálního nervového systému nebo pohybového aparátu.

„Rádi bychom těmto lidem nabídli možnost vyšetření do dvou týdnů od objednání, i za cenu toho, že budeme nuceni navýšit naši standartní kapacitu,“ sdělil vedoucí lékař pracoviště magnetické rezonance v Oblastní nemocnici Náchod Petr Škoda.

Na vyšetření je možné se objednat jen na základě žádanky, kterou vystaví odborný lékař. O tom, jak se objednat, jaký formulář vyplnit, ale i veškerou další dokumentaci najdou pacienti na webových stránkách nemocnice.

V případě dotazů na aktuální objednací doby a možnosti objednání, lze zavolat přímo personálu pracoviště magnetické rezonance na telefonním čísle 491601937.

V náchodské nemocnici bylo rozšířeno spektrum nabízených vyšetření radiodiagnostického oddělení o magnetickou rezonanci před dvěma lety. Provádí se tu široká škála výkonů. Kromě vyšetření srdce a prsou, jsou nejvíce žádaným vyšetřením snímky centrálního nervového systému, páteře a mozku.

Magnetická rezonance využívá magnetických vlastností atomových jader vodíku obsažených ve tkáních lidského těla pro jejich precizní zobrazení bez jakéhokoliv škodlivého ionizujícího záření. Jedná se o neinvazivní diagnostickou metodu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Náchod

Štítky nemocnice, Náchod, magnetická rezonance, objednání, čekání, vyšetření, lékař, Oblastní nemocnice Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V náchodské nemocnici se na magnetickou rezonanci dlouho nečeká. Vyšetření je do dvou týdnů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.