Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od zítřka se změní jízdní řády autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji

Na konci letních prázdnin dochází k avizované změně jízdních řádů veřejné autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji. Na cestující čekají změny v časech odjezdů i posílení některých spojů. Především na Jičínsku a Novopacku.

„Aktuální úprava jízdních řádů vzešla na základě požadavků jednotlivých obcí, zaměstnavatelů či samotných cestujících. Tato změna souvisí zejména se začátkem školního roku, kdy je zapotřebí zajistit veřejnou dopravu dětí a studentů do škol,“ uvedl v tiskové zprávě krajský radní Václav Řehoř (ODS). 

Jednou z mnoha změn je například zavedení náhradní autobusové linky na trase ze Sobotky, přes Mladějov, Libuň až do Lomnice nad Popelkou. Stávající vlakový spoj totiž bude jezdit jen v letní turistické sezoně.  

Na Jičínsku dojde i k rozšíření provozu v úseku Borovnička – Borovnice a Pecka. Tento spoj bude určen především k dopravě žáků do základní školy v Pecce. Další spoj pro studenty bude vyjíždět každé ráno v 6:50 z Hradce Králové. Ten obslouží i zastávky ve Výravě a pojede až do Jaroměře. V opačném směru bude vyjíždět v 6:00. 

„Na Rychnovsku dochází ke drobným časovým úpravám odjezdů na trase z Častolovic do Rokytnice v Orlických horách či z Týniště nad Orlicí do Rychnova nad Kněžnou,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí kraje Jiří Klemt

Veškeré změny cestující najdou v aplikacích zabývajícími se jízdními řády nebo na dopravním portálu Královéhradeckého kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Hron

Štítky autobus, jízdní, řád, spoj, změna, posílení, Královéhradecký, kraj, září, úprava, jízdní řád, Královéhradecký kraj, okres Jičín, Václav Řehoř, ODS, Sobotka, Mladějov, Libuň, Lomnice nad Popelkou, Borovnička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od zítřka se změní jízdní řády autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.