Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Občané Hořic mohou nominovat osobnosti města. Anketu město vyhlašuje téměř 20 let

Už od roku 2004 vyhlašuje radnice v Hořicích tradiční anketu s názvem Osobnost města Hořice. Cena se uděluje lidem, kteří se svým chováním nebo prací zasloužili o dobré jméno města. Své favority mohou místní obyvatelé nominovat do konce října.

„Cena se uděluje osobnostem za účelem ocenění mimořádných počinů ve všech důležitých oblastech společenského života města, tedy za vynikající aktivity, které přinášejí prospěch občanům i městu a významně přispěly k jeho rozvoji a šíření jeho dobrého jména,“ uvádí radnice na webu města.  

Nominace na toto ocenění podávají přímo obyvatelé Hořic. Konečného vítěze navrhne rada a následně ještě potvrdí zastupitelstvo. Nominovaným se může stát kdokoli. 

Nominace mohou lidé na radnici podávat do konce října. Vyplněný formulář lze poslat na adresu městského úřadu nebo ho odevzdat osobně. Další možností je odeslání formuláře na e-mailovou adresu městského úřadu.  

Cenu Osobnost města Hořice roku 2022 udělí zastupitelstvo města po doporučení rady na svém prosincovém zasedání. Laureát tohoto ocenění bude následně slavnostně oceněn. 

Osobnosti města Hořice:  
2021: Jan Műller; 2020: Soňa Kerelová; 2019: MUDr. Aloisie Chrzová; 2018: Jana Sieberová; 2017: Vlasta Jahelková; 2016: Jaroslav Preussler; 2015: Mgr. Jan Bílek; 2014: Jan Sezima; 2013: Ing. Pavel Krois; 2012: Eva Jónová; 2011: Josef Feik; 2010: MUDr. Ladislav Havlas a Ondřej Hák; 2009: Václav Svoboda; 2008: Mgr. Václav Bukač; 2007: Oskar Teimer a Blažena Zatloukalová; 2006: Jaroslava Jehličková; 2005: PhDr. Oldřiška Tomíčková; 2004: Miroslav Šperk. 

Ohodnoť článek

Foto Infocentrum Hořice

Štítky osobnosti, město, Hořice, nominace, radnice, veřejnost, občané, obyvatelé, zásluha, cena, anketa, ocenění, Jaroslava Jehličková, Václav Svoboda, Jana Sieberová, Miroslav Šperk, Jan Bílek, Ceny Oscar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Občané Hořic mohou nominovat osobnosti města. Anketu město vyhlašuje téměř 20 let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.