Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Americká auta, poutě i slavnosti a jarmarky. Kam v hradeckém kraji o víkendu vyrazit?

Děti čeká předposlední víkend letošních letních prázdnin. I když není předpověď počasí nejlepší, pořád je z čeho vybírat. Na své si přijdou milovníci amerických aut, poutí, dobrého jídla, řemesel i slavností. Hradecká Drbna přináší tradiční přehled nejlepších akcí regionu.

Legendární sraz historických vozů  

Hradec Králové o tomto víkendu zaplaví stovky historických vozů. Na hradeckém letišti už dnes začíná 15. ročník Hradecké V8. Ještě dnes je na programu například vystoupení kapely Prague Rockabilly Cars nebo Three Wild Guns.  

Během soboty se představí jednotlivá vozidla, připravené jsou soutěže, taky tradiční anketa o miss Hradecké V8. To všechno se proloží ukázkami amerického fotbalu a několika koncerty. Na podiu se vystřídají třeba Elvisovi sirotci, Pole Dance nebo The Mordors Gang.  

Za atrakcemi do Nové Paky  

V Nové Pace se tento víkend koná tradiční Hrubá pouť. Atrakce i desítky stánků jsou připravené přímo v centru a kolem Masarykova náměstí. Atrakce je možné vyzkoušet už od dnešního dopoledne. Jezdit budou minimálně do neděle.  

Pro děti a nejmenší návštěvníky připravuje místní kulturní středisko doprovodný program v nedalekých Jírových sadech. Připravené jsou například dílničky nebo vystoupení Divadla Na židli z Turnova. To všechno bude doplněno o vystoupení kapely Beat Brtewski nebo Alibi rock.  

Kam o prázdninách s dětmi na výlet? Nevynechte nejoblíbenější místa

Každé pondělí si na Hradecké Drbně můžete přečíst několik nápadů na výlety, které se budou líbit vám i vašim dětem. Dnes vás vezmeme na nejoblíbenější místa východních Čech, která byste rozhodně neměli vynechat.

Za dobrým jídlem a tradičním řemeslem 

V pátek a sobotu se do Sobotky vrací 32. ročník unikátního festivalu Sobotecký jarmark a festival řemesel. Ten návštěvníkům odprezentuje historická řemesla, která už téměř vymizela. Součástí akce budou i pouťové atrakce a divadelní vystoupení pro nejmenší návštěvníky. Kromě toho je v plánu i několik hudebních vystoupení. 

Hrádek u Nechanic ožije slavnostmi  

V sobotu se na Hrádku u Nechanic konají zámecké slavnosti. Na nádvoří se objeví několik desítek stánků, které nabídnou netradiční pokrmy i výrobky místních umělců. Kromě toho vystoupí i mistr sokolník se svými dravci a šermíři. Celé odpoledne ukončí setkání s folklorním souborem Kvítek. Během celé akce je zámek v klasickém provozu.  

Do Hradce Králové míří Kinder fest  

Nejmenším čtenářům udělá radost Kinder fest, který se v neděli koná v Hradci Králové. Na návštěvníky čeká spousta skákacích hradů, interaktivní dílny, malování na obličej, dárečky, focení s interprety a další doprovodný program. V rámci něho vystoupí například Míša Růžičková nebo Michal z kouzelné školky. Celá akce se koná na letišti ve Festival parku.  

O víkendu se ochladí na 25 stupňů. Ničím výjimečným nebudou přeháňky a bouřky

Do Královéhradeckého kraje dorazí ochlazení. Ještě dnes se budou teploty pohybovat pod tropickou hranicí, ale přidají se přeháňky a bouřky. Ty před víkendem srazí teplotu na příjemných 25 stupňů. Víkend však překazí déšť a na některých místech i...

Letní kina pokračují ve svých produkcích  

I přes nepříznivou předpověď pokračují letní kina v hradeckém kraji ve svém programu. Například to v Hradci Králové má na dnes v plánu promítání NeNe. V sobotu to bude DC Liga supermazlíčků a v neděli Střídavka. Všechna představení mají začít ve 20:30. S ohledem na počasí je však třeba zkontrolovat aktuální informace na webu kina.  

Ohodnoť článek

Foto Petr Kroupa

Štítky kam vyrazit, Královéhradecký, kraj, kultura, volný, čas, víkend, kino, letní, prázdniny, Nová Paka, Hradec Králové, pouť, V8, Sobotka, jarmark, slavnost, řemeslo, Královéhradecký kraj, Míša Růžičková, hudební skupina, jídlo, Hrádek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Americká auta, poutě i slavnosti a jarmarky. Kam v hradeckém kraji o víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.