Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Adaptační skupina pro ukrajinské děti v Hradci Králové ukončí provoz

Kromě MHD, ubytování nebo stravy zdarma dostali ukrajinští uprchlíci možnost zapojit se do takzvané adaptační skupiny. Ta v Hradci Králové fungovala především pro děti uprchlíků. Jelikož od září nastoupí do škol, koncem srpna ukončí svůj provoz. Fungovala od dubna letošního roku.

Cílem skupiny bylo zapojit děti ukrajinských uprchlíků do běžného života v Hradci Králové a pomoct jim s adaptací. Skupina také fungovala jako článek, který odstraňoval jazykovou bariéru mezi ukrajinskými a českými dětmi.  

„Za dobu fungování adaptační skupiny se pracovníci postarali o několik desítek dětí. Skupina nejprve fungovala při MŠ Čtyřlístek a později byla v Centru mladých v Malšovicích. Rád bych poděkoval všem, kteří pomáhali zajistit její provoz, o děti se dobře postarali a předvedli skvělé pracovní a osobní nasazení,“ uvedl v tiskové zprávě primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Město Hradec Králové uprchlíkům pomohlo hned v několika směrech. Všichni bez rozdílu měli hromadnou dopravu zdarma a byl jim odpuštěn poplatek z pobytu ve městě. Řada z nich se mohla nastěhovat do městských bytů, ubytoven a dalších prostor.  

Kromě toho radnice zřídila transparentní účet, skrze který se snaží pomáhat svému partnerskému městu Černihiv na Ukrajině. Zhruba sto tisíc korun z něho bylo v květnu přeposláno černihivské městské vodovodní společnosti na pořízení speciálního ponorného čerpadla.   

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Esi Grünhagen | Pixabay

Štítky adaptační, skupina, Ukrajina, děti, Hradec Králové, pomoc, bariéra, společnost, ukrajinští, uprchlík, Královéhradecký, kraj, vzdělání, MŠ Čtyřlístek, Alexandr Hrabálek, ODS, Malšovice, Černihiv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adaptační skupina pro ukrajinské děti v Hradci Králové ukončí provoz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.