Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič tatry překročil maximální hmotnost nákladu o deset tun. Společnost dostala stotisícovou pokutu

V posledních dnech se dopravní policisté z Trutnova zaměřovali na kontrolu dodržování maximální přípustné hmotnosti vozidel. Na váhu se jim dostal i třiašedesátiletý řidič tatry, který tento limit překročil o 10,5 tuny.

„Řidič na svém vozu přepravoval kámen. Kvůli překročení maximální přípustné hmotnosti mu byla uložena pokuta pět tisíc korun,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová. Vše nakonec skončilo ve správním řízení. Přepravní společnost dostala pokutu devět tisíc korun za každou tunu navíc. Celkem tak zaplatí 99 tisíc korun.  

Další dva řidiči překročili váhový limit o necelou půl tunu. První dostal pokutu 500 korun a ve správním řízení mu hrozí dalších pět tisíc. Druhý byl sám majitelem přepravní společnosti. I on skončil ve správním řízení, které může rozhodnout jako v případě prvního provinilce.  

„Všichni řidiči se na výzvu policistů podrobili orientačnímu testu na alkohol s negativním výsledkem a dále předložili doklady potřebné pro provoz a řízení motorového vozidla,“ uvedla mluvčí.  

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Trutnovsko, váha, maximální, tuna, Tatra, překročení, přestupek, doprava, tranzitní, nákladní, správní řízení, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič tatry překročil maximální hmotnost nákladu o deset tun. Společnost dostala stotisícovou pokutu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.