Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Žena hlídce odmítla dýchnout, vymlouvala se na rostoucí moudrák. Nakonec měla 3,5 promile

Netradiční výmluvu použila řidička, kterou zastavila hlídka městské policie v Jaroměři. Strážníci chtěli, aby si dýchla. To však odmítla s tím, že už jí dva roky rostou moudráky a bere prášky. Přemluvit se nechala až od státní policie. Jejich přístroj ukázal 3,4 promile alkoholu v dechu.

„Policisté řidičce na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Zároveň zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě prokázání viny hrozí až rok ve vězení,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná.  

 

Takto vysoké hodnoty alkoholu v dechu nejsou u řidičů pravidlem. Avšak v Královéhradeckém kraji se nejedná o nic výjimečného. Posledního rekordmana zastavila hlídka v Trutnově v Pražské ulici v polovině prázdnin. Výsledek testu byl 4,1 promile.  

Policie upozorňuje, že řízení s více než jednou promile je považováno za trestný čin. Kromě toho řidič přijde o řidičský průkaz a může zaplatit až 50 tisíc korun pokutu. Pokud řidič v tomto stavu způsobí nehodu, může skončit až na tři roky ve vězení.   

Do 0,3 promile se jedná o přestupek s pokutou do 20 tisíc korun a zákazem řízení až na jeden rok. Od 0,3 promile výš jde opět o přestupek. Avšak řidič dostane sedm trestných bodů a k tomu zákaz řízení až na jeden rok.  

Odmítnutí dechové zkoušky je za sedm trestných bodů, pokutu 50 tisíc korun a dva roky bez papírů. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky řidička, alkohol, Jaroměř, městská, státní, policie, moudrák, výmluva, video, promile, Lucie Konečná, Královéhradecký kraj, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena hlídce odmítla dýchnout, vymlouvala se na rostoucí moudrák. Nakonec měla 3,5 promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.