Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie v hradeckém kraji zadržela muže, který byl v pátrání i v Německu, Polsku a na Slovensku

Policie na Náchodsku zatkla devětačtyřicetiletého cizince, po kterém pátrala i policie v Německu, Polsku a na Slovensku. V České republice byl nelegálně a několikrát se pokusil vykrást rodinné domy nebo byty. Policie u něj zadržela šperky a věří, že se podle fotek podaří najít jejich pravé majitele. Je totiž možné, že jejich ztrátu nikdo nenahlásil.

„Cizinec čelí obvinění ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, porušování domovní svobody a krádeže, kterých se měl dopustit v průběhu měsíců března až května letošního roku,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná. Nepomohlo mu ani to, že byl v České republice přes vyslovený zákaz. Na pět let byl totiž vyhoštěn.  

Během svého pobytu v České republice se měl několikrát pokusit vniknout na soukromé pozemky a do domů. Podle vyšetřovatelů se o to pokusil minimálně čtyřikrát. Vždy šel po finanční hotovosti. Pokud narazil na majitele a odpor, vždy se začal vymlouvat na to, že hledá ubytování.  

Policisté u něj našli šperky, ke kterým se cizinec mohl dostat nelegálně. „Pokud jste se stali i vy terčem zloděje a věc jste oznámili policii, prohlédněte si šperky na fotografiích. Pokud jste o podobné cennosti v nedávné době přišli, neváhejte a tuto skutečnost oznamte na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158,“ uvedla mluvčí.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Jan Luxík

Štítky policie, cizinec, zatčení, krimi, Královéhradecký, kraj, zloděj, obvinění, Německo, Slovensko, Polsko, krádež, vloupání, Česko, šperk, Královéhradecký kraj, okres Náchod, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v hradeckém kraji zadržela muže, který byl v pátrání i v Německu, Polsku a na Slovensku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.