Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Před měsícem mu vzali papíry za alkohol, teď se nechal chytit znovu. Nadýchal 2,5 promile

Kousek od Nového Města nad Metují zastavila policie třiašedesátiletého seniora. Kromě toho, že měl čestný zákaz řízení, byl i pod vlivem. Nadýchal 2,5 promile alkoholu v dechu. Navíc jel autem bez platné technické kontroly. Hrozí mu dva roky ve vězení.

“Policisté vyzvali řidiče k předložení potřebných dokumentů. Ten se ihned přiznal, že má platný zákaz řízení a řidičský průkaz mu byl zadržen. Což si policisté ověřili provedenou lustrací,” uvedla na webu policie mluvčí Eliška Majerová.  

Senior za volant nesmí od letošního července, kdy ho hlídka přistihla pod vlivem alkoholu. Za 3,5 promile v dechu si vysloužil zákaz na 36 měsíců.  

Pod vlivem byl i tentokrát. Policisté mu dali dýchnout dvakrát. Poprvé přístroj ukázal 2,28, podruhé 2,5 promile. Navíc jel vozidlem, které mělo propadlou technickou kontrolu.  

“Muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky podmíněného trestu,” uvedla Majerová. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, zákaz, řízení, hlídka, policie, krimi, řidičský, průkaz, Náchodsko, doprava, video, Nové Město nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Soudce by měl být inteligentní člověk, neboť má papír z absolvování VŠ. Přesto většina soudců nepochopila, že ŘP není k řízení vozidla potřeba. Jinak si totiž nedovedu vysvělli, jak může policie nahánět člověka s deseti zákazy řízení. Finanční postih by byl evidentně účinnější.

Sobota, 20. srpna 2022, 12:33Odpovědět

Vlastimil Jirásko

Zajímalo by mě co je "čestný zákaz řízení "
Zdroj:

Středa, 17. srpna 2022, 09:40Odpovědět

Před měsícem mu vzali papíry za alkohol, teď se nechal chytit znovu. Nadýchal 2,5 promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.