Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Náchodě jde do komunálních voleb devět subjektů. Stejně jako minule

Ve dvacetitisícovém Náchodě jde do zářijových komunálních voleb devět stran či hnutí, stejně jako před čtyřmi lety. O funkci starosty z pozice lídra nového uskupení s názvem Jan Birke pro Náchod bude opět usilovat sociální demokrat, dlouholetý starosta města, krajský předseda ČSSD a bývalý poslanec Jan Birke. Vyplynulo to z údajů na webu www.volby.cz. Volby budou 23. a 24. září. Birke je starostou Náchoda od roku 2010.

O přízeň voličů se budou v Náchodě ucházet také politické hnutí ANO 2011, KSČM, KDU-ČSL, uskupení ODS, STAN, Východočeši, dále Patrioti Náhoda, Přísaha Roberta Šlachty, SPD a uskupení Pirátů, TOP 09, Zelených a nezávislých pod značkou Za moderní Náchod s úctou k tradici.

Jedničkou na kandidátce hnutí ANO je zastupitel Jiří Prokop, lidovce povede do voleb advokátka Dita Vávrová, KSČM bývalá poslankyně Soňa Marková a uskupení ODS, STAN, Východočeši lékař Jan Falta (ODS). Lídrem kandidátky uskupení Patrioti Náchoda je předseda představenstva společnosti AEROTEC GROUP Milan Vik, v čele kandidátky Přísaha je učitelka Ivana Šimurdová a lídrem do voleb za SPD je technik Martin Bertha. Kandidátem na post starosty uskupení Za moderní Náchod s úctou k tradici je projektový manažer Michal Kudrnáč.

Koalici v Náchodě utvořila po minulých komunálních volbách jasně vítězná ČSSD s koalicí ODS a STAN, KDU-ČSL a Patrioty města Náchoda. V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu má čtyřkoalice 19 hlasů. Sociální demokraté ve volbách získali v náchodském zastupitelstvu za 33 procent hlasů 11 křesel, koalice ODS a STAN získala tři mandáty, tři křesla získali i lidovci. Patrioti města Náchoda mají dva mandáty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, volby, obce, Náchod, Jan Birke, komunální volby, ODS, ČSSD, Starostové a nezávislí, KDU-ČSL, ANO 2011, KSČM, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě jde do komunálních voleb devět subjektů. Stejně jako minule  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.