Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Během víkendu může padnout tropická třicítka. Ničím výjimečným nebudou ojedinělé přeháňky

Během víkendu bude v Královéhradeckém kraji relativně teplo. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 28 stupňů Celsia. Místy nás však mohou zaskočit ojedinělé dešťové přeháňky. Ty vydrží prakticky až do poloviny příštího týdne.

Ještě dnes bude v hradeckém kraji převážně polojasno nebo skoro jasno. Během odpoledne se na některých místech mohou objevit ojedinělé dešťové přeháňky. I přesto se budou maximální teploty pohybovat od 24 do 27 stupňů Celsia.  

Dost podobné počasí bude na východě Čech v sobotu. „Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky,“ uvádí na webu meteorologů Jaroslav Tuček. Nejvyšší denní teploty se dostanou mezi 24 až 28 stupňů Celsia.  

V neděli už bychom se mohli dostat na tropickou hranici 30 stupňů Celsia. Předpověď slibuje nejvyšší denní teploty od 26 do 30 stupňů. To všechno s polojasnou nebo oblačnou oblohou. Opět se mohou přidat ojedinělé přeháňky.  

Z dlouhodobé předpovědi vyplívá, že bychom se v následujícím týdnu mohli držet kolem tropické hranice a 30 stupňů Celsia. Ještě v pondělí a úterý se mohou objevit ojedinělé přeháňky. Pak se mají vrátit až závěrem týdne. 

Pro část Královéhradeckého kraje i nadále platí varování meteorologů před požáry. Největší riziko je na Hradecku a Jičínsku.  

Ohodnoť článek

Foto Larisa Koshkina | Pixbay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, víkend, Královéhradecký, kraj, předpověď, déšť, meteorologové, ČHMU, léto, přeháňka, tropické, tropická, stupeň Celsia, Královéhradecký kraj, Jaroslav Tuček, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během víkendu může padnout tropická třicítka. Ničím výjimečným nebudou ojedinělé přeháňky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.