Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecký kraj poslal na Ukrajinu další humanitární pomoc. Zdravotnický materiál za 1,2 milionu

Královéhradecký kraj poslal na Ukrajinu další humanitární pomoc. Jde o sedm tun zdravotnického materiálu za 1,2 milionu korun. 27 palet putuje do partnerského Užhorodu v Zakarpatské oblasti. Celkově jde o čtvrtou zásilku humanitární pomoci.

„Do partnerské oblasti Zakarpatské Ukrajiny posíláme především zdravotnický materiál, který je aktuálně nejvíce potřeba, zejména pro první pomoc a ošetření zraněných. O konkrétní pomoci jsme jednali v polovině července se zástupci partnerského regionu, a tak reagujeme na jejich specifické požadavky,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). 

Konkrétně se jedná o obinadla, injekční stříkačky, komprese, tampony a další zdravotnický materiál. Na seznamu je celkem 205 položek spotřebního zdravotnického zboží.  

Královéhradecký kraj už do Zakarpatské oblasti několik sbírek poslal. První várka zdravotnického materiálu za téměř 1,5 milionu korun putovala na Ukrajinu začátkem března. V květnu to bylo dodávka elektrocentrál, praček, mikrovlnných trub a rychlovarných konvic za 15 milionů korun. V červnu šlo o trvanlivé potraviny za 700 tisíc korun.  

Centrum pomoci v Královéhradeckém kraji skončilo  

Na začátku tohoto týdne v Královéhradeckém kraji skončil provoz Krajského asistenčního centra v Ukrajině. Za dobu svého fungování od března odbavilo přes 18 tisíc uprchlíků z Ukrajiny.  

"Stejně jako ostatní kraje dále zajistíme systémový přístup k registraci uprchlíků. Na základě vyhodnocení získaných zkušeností a efektivity nákladů jsme se rozhodli, že všechny zainteresované složky přejdou takzvaně do svých kanceláří v jednotlivých institucích," uvedl pro ČTK hejtman. 

Největší nápor na krajské centrum bylo v březnu, kdy se registrovalo 10,7 tisíc uprchlíků. V následujících měsících zájem o jeho služby klesal. V dubnu registroval zhruba tři tisíce, v květnu dva tisíce a v červnu tisíc lidí. V červenci a srpnu šlo o stovky Ukrajinců.  

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Malá

Štítky humanitární, pomoc, Ukrajina, Královéhradecký, kraj, zdravotnický, materiál, partnerské, konflikt, válka, Královéhradecký kraj, humanitární pomoc, Užhorod, Zakarpatská oblast, uprchlík, Martin Červíček, ODS, Podkarpatská Rus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj poslal na Ukrajinu další humanitární pomoc. Zdravotnický materiál za 1,2 milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.