Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvůr Králové přesunul některá stanoviště sdílených kol. Několik dalších radnice přidala

Už více než tři měsíce fungují ve Dvoře Králové nad Labem modrá sdílená kola. U některých zastupitelů původně panovala obava, zda bude o službu zájem. Nakonec se ukázalo, že místní kola vyhovují. I proto se radnice rozhodla zefektivnit některá stanoviště. Několik jich je na novém místě, tři jsou úplně nová a jedno bylo zrušeno.

„Nová stanoviště uživatelé najdou na Denisově náměstí, v Raisově ulici a v Žirči v centru vedle Café Damián,“ uvedl za radnici na webu města Jan Skalický. Jediným zrušeným stanovištěm bylo to ve Zboží. Podle statistik ho místní prakticky nevyužívali.   

Po celém Dvoře Králové je v současnosti 50 sdílených jízdních kol, která jsou rozmístěná na 18 stanovištích po celém městě. Pro cyklisty stále platí benefit prvních 15 minut zcela zdarma.  

Sdílená služba se ve městě těší poměrně velké oblibě. Po třech měsících provozu se do systému registrovalo 1 293 uživatelů. Celkem se jedná o téměř 5,5 tisíc individuálních výpůjček. Denně si tak kola půjčí zhruba 60 lidí.   

„Není úplným překvapením, že uživatelé nejčastěji využívají kola ke krátkodobým výpůjčkám zdarma do 15 minut, a to v 91,8 procentech případů,“ uzavírá Skalický.  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky sdílená, kola, jízdní, město, Hradec Králové, centrum, MHD, bikesharing, elektrokoloběžka, přeprava, koloběžka, Dvůr Králové nad Labem, radnice, Jan Skalický, Žireč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové přesunul některá stanoviště sdílených kol. Několik dalších radnice přidala  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.