Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za týden se pojede další motocyklový závod v Hořicích. Na startu bude i Gary Johnson

Letos podruhé se sejdou fanoušci motocyklových závodů v Hořicích. V sobotu 13. a neděli 14. srpna je na legendárním okruhu 300 zatáček Gustava Havla připravený závod České Tourist Trophy-IRRC. Vůbec poprvé na tento okruh vyjede například britský jezdec Gary Johnson.

Gary Johnson je dvojnásobný vítěz TT na ostrově Man, který celkově šestkrát figuroval na stupních vítězů nejslavnějšího road racingového závodu světa. Nedávno se objevil také na závodě IRRC ve finské Imatře. Na startovní listině 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích se dostal úplně poprvé.  

„Jsem velice rád, že na našem okruhu přivítáme jezdce takového formátu. Zároveň jsem velice zvědavý, jak si povede v konkurenci jezdců, kteří již mají s hořickou tratí zkušenosti. Každopádně účast Garyho je pro diváky další důvod proč navštívit Českou Tourist Trophy-IRRC v Hořících,“ uvedl na webu města Tomáš Jenčovský, předseda AMK Hořice. 

Motocyklové závody v Hořicích mají dlouholetou tradici 

První závod na unikátním městském okruhu v Hořicích odstartoval už v roce 1936. Samotný název okruhu a závodu vznikl z faktu, že po 12 kolech závodu motorkáři ujedou přesně 312 zatáček. Motocyklisté, na trati dlouhé přes pět kilometrů, projíždějí centrem města i lesy kolem Hořic.    

Od roku 1968 nese závod jméno Gustava Havla, českého závodníka, který patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967. 

Závody na tomto okruhu vždy výrazně omezí dopravu kolem Hořic. Mimo závody se části okruhu používají jako klasické silnice. Největších komplikací se dočkají řidiči, kteří budou mířit do Lázní Bělohrad a Nové Paky. Pro ně vede objízdná trasa centrem města, přes obec Kačerov, Miletín a Tetín. Místo původních 10 kilometrů řidiči ujedou 15. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MU Hořice

Štítky Hořice, motocykl, závod, motorka, 300 zatáček, Gustava Havla, České Tourist Trophy-IRRC, Gary Johnson, sport, doprava, omezení, Gustav Havel, Imatra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za týden se pojede další motocyklový závod v Hořicích. Na startu bude i Gary Johnson  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.