Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pivo, pouť, pravá Amerika i hračky. Kam během víkendu v Královéhradeckém kraji vyrazit?

Tento víkend v Královéhradeckém kraji nabídne extrémně velkou paletu nejrůznějších sportovních, kulturních a volnočasových akcí. Na své si přijdou milovníci piva, vlaků, hraček, aut, americké kultury nebo běžci. Hradecká Drbna přináší tradiční přehled nejlepších víkendových akcí v Královéhradeckém kraji.

Pačtí blázni pořádají tradiční Paku plnou piva  

Milovníci piva si najdou cestu do Jírových sadů v Nové Pace. V sobotu se tam koná tradiční pivní festival s názvem Paka plná piva. Pivaři ochutnají ověřenou klasiku i speciály z lokálních a regionálních pivovarů. Na místě bude šest pivovarů.  

Program začíná ve 13:30 vystoupením kapely The Brownies. Během dne se na podiu vystřídají například Annabelle, Děda Mládek Illegal Band nebo skupina Volant. Připravené jsou i pivní soutěže a tombola. Akci moderuje Petr Roubíček. Lístky jdou koupit v síti Ticket Portal.  

Tradiční Porciunkule se vrací v plné síle  

Od pátku do neděle se v Královéhradeckém kraji koná i tradiční Porciunkule v Hostinném. Hlavní program se uskuteční během soboty na náměstí v centru města. V plánu je například vystoupení kapely Jelen. Během celé akce budou návštěvníkům k dispozici stánky s občerstvením, pitím a desítky atrakcí.  

Akce potrvá až do neděle. Během dopoledne je na hlavním podiu program pro děti, který má na starosti Inka Rybářová a klaun Rybička. Následovat bude vystoupení skupin Koneckonců a Visací zámek.  

Krkonoše Amerikou 2022  

Během víkendu se ve Vrchlabí na Liščí farmě koná už 7. ročník akce Krkonoše Amerikou. Jde o sraz amerických automobilů a motocyklů. Camaro, Mustang, Corvette, Viper nebo dokonce americký žlutý autobus a tradiční policejní auto. To všechno bude na farmě k vidění od pátku až do neděle. Zlatým hřebem programu bude okruhový speciál Chevrolet Corvette týmu Luka Motorsport. 

O víkendu se ochladí. Teploty v kraji klesnou na 25 stupňů, přidají se přeháňky

O víkendu do Královéhradeckého kraje dorazí vytoužené ochlazení. Průměrné denní teploty se budou během soboty a neděle pohybovat kolem 25 stupňů Celsia. Ještě pro dnešek je třeba počítat s tropickými teplotami.

Výtopna v Jaroměři se zaplaví hračkami  

Výtopna v Jaroměři připravila další ročník tradiční akce, kdy se prostory muzea zaplaví hračkami. Lidé si užijí zahradní parní železnice, na které se budou moct děti projet. K tomu se přidá i nespočet modelů z LEGO kostek, Merkuru nebo papíru. Akce se koná od 6. do 7. srpna. Otevřeno bude vždy od 9:00 do 16:00. 

Letní kina pokračují ve svých programech 

Například letní kino v Hradci Králové ještě dnes nabídne novou českou komedii Střídavka. V sobotu se bude promítat DC Liga superhrdinů a v neděli pak film roku TopGun: Maverick. Všechny projekce začínají už v 21:00. 

V jičínském Zámeckém parku se dnes promítá Vyšehrad: Fylm a zítra CHINASKI: Každý ví kulový. Obě představení začínají v 21:15.  

Kam o prázdninách s dětmi na výlet? Tentokrát vás vezmeme do Českého ráje

I toto pondělí si na Hradecké Drbně můžete přečíst několik nápadů na místa, kam vzít děti o prázdninách. Dnes vás vezmeme do Českého ráje, kde vás ohromí tajuplná historie i kouzelná příroda.

Sklenka vína s jazzem  

V Hradci Králové se na náměstí 5. května v sobotu uskuteční 14. ročník jazzové pouti s ochutnávkami vín z Čech a Moravy. Chybět nebudou ani gastronomické pochoutky, které se ke skleničce hodí. Akce začíná ve dvě hodiny odpoledne. Konec je v plánu kolem 18:00. 

Běh ze Špindlerova Mlýna do Krkonoš 

V sobotu 6. srpna se běží Krkonošská 50. Amatéři, rekreační běžci i profesionálové mají na výběr ze tří různých tras. Nejdelší měří 50 kilometrů s převýšením 1 784 metrů. Středně dlouhá má 21 kilometrů, nejkratší sedm kilometrů. Do závodu je třeba předem se rezervovat. Start na dvou delších trasách je v sobotu v 9:00 na nejkratší závodníci vyběhnou o půl hodiny později.  

Ohodnoť článek

Foto Pačtí blázni

Štítky kam, . vyrazit, víkend, kultura, akce, volný, čas, sobota, Nová Paka, Hostinné, Porciunkule, Paka plná piva, závod, sport, Krkonoše, Amerika, Královéhradecký kraj, hračka, pivo, pouť, Hradec Králové, Jaroměř, Chinaski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivo, pouť, pravá Amerika i hračky. Kam během víkendu v Královéhradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.