Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jízda bez dálniční známky v hradeckém kraji? Od začátku roku pokuty za 3,6 milionu korun

Od začátku roku celníci na dálnici D11 přistihli celkem čtyři tisíce řidičů bez platné dálniční známky nebo neuhrazeného elektronického mýtného. Jen v Královéhradeckém kraji vybrali na pokutách 3,6 milionu korun.

Nejvíc pokut dostali řidiči motorových vozidel do 3,5 tuny. Od 1 636 řidičů inkasovali celkem 2,8 milionu korun. V případě řidičů nad 3,5 tuny šlo o 732 řidičů a pokuty za jeden milion korun. „Nejčastěji se jednalo o vozidla s nedostatečnou sazbou mýtného, kdy řidiči chybně zadali počet náprav,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí královéhradeckých celníků Jitka Fajstavrová. Jen od začátku prázdnin celníci odhalili bezmála 500 řidičů bez známky.  

Jízda bez dálniční známky na řidiče může prasknout už při průjezdu mýtnou bránou. Ta předá informace hlídce, která si vozidlo navede na kontrolní stanoviště.  

Během těchto kontrol se vybralo i dalších 520 tisíc korun od osob, které nezaplatily už vydané pokuty. Celkem jich bylo 266.  

Ohodnoť článek

Foto Celní správa Královéhradeckého kraje

Štítky krimi, doprava, známka, dálniční, mýto, zaplaceno, celní, správa, kontrola, pokuta, D11, Královéhradecký, kraj, 2022, dálniční poplatek, Královéhradecký kraj, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jízda bez dálniční známky v hradeckém kraji? Od začátku roku pokuty za 3,6 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.