Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Českém Švýcarsku pomáhají i dobrovolní hasiči z Hradce Králové. Denně naběhají 14 kilometrů

Požár v Českém Švýcarsku už se dávno netýká jenom profesionálních jednotek hasičů. Z Královéhradeckého kraje vyrazilo i několik dobrovolných hasičů. Na místě jsou například hradecké jednotky z Březhradu, Plácek nebo Malšovy Lhoty.

„Naši hradečtí dobrovolní hasiči zasahují v lokalitách Mezní Louka, Mezná, Mlýnská cesta, Vysoká Lípa i Zámeček. Zajišťují doplňování vody včetně kyvadlové dopravy vody a hašení ohnisek,“ uvedl v tiskové zprávě primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). Podle jeho slov dobrovolní hasiči nachodí kolem 14 kilometrů denně. A to v plné polní a nepřístupném terénu.  

 

V tuto chvíli je na místě druhý obřad hradeckých dobrovolných hasičů. Třetí by je mohl vystřídat během zítřka. Kompletní sestava bude záležet na vývoji situace.  

I během dneška pokračují hasiči v Českém Švýcarsku v požárním útoku. Na místě je 1 028 hasičů z celé České republiky. V národním parku hoří od neděle 24. července.  

Ohodnoť článek

Foto Hasiči Hradec Králové - Plačice

Štítky České Švýcarsko, požár, pomoc, Hradec Králové, dobrovolní, hasiči, Malšova Lhota, Březhrad, Plácek, foto, Národní park České Švýcarsko, dobrovolní hasiči, Královéhradecký kraj, Lhoty, ODS, Alexandr Hrabálek, Vysoká Lípa, Mezní Louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českém Švýcarsku pomáhají i dobrovolní hasiči z Hradce Králové. Denně naběhají 14 kilometrů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.