Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2022: V případě úspěchu položím svoji funkci prorektorky, říká jednička HDK Springerová

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 16 politických subjektů. Jde o rekordní počet. Dnes vám představíme lídra koalice Hradeckého demokratického klubu a TOP 09 Pavlínu Springerovou.

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Hradci Králové budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů.  

Pavlína Springerová se v Hradci Králové narodila a vystudovala politologii na Filozofické fakultě Univerzity Palackého. Ve studiu následně pokračovala v Olomouci, kde v tomto oboru získala doktorský titul. V rámci studií na nějaký čas odjela do Madridu, kde se zdokonalila v angličtině a španělštině.  

Jak sama tvrdí, v Hradci Králové strávila převážnou část svého života. „Na našem městě miluji především to, že všude dojdu pěšky, na kole či za pomoci MHD. Druhá věc, kterou velmi oceňuji, jsou naše městské lesy,“ uvedla Springerová pro Hradeckou Drbnu.  

Milé voličky, milí voliči, čekají nás důležité volby, v nichž se o Vaše hlasy uchází vysoký počet politických subjektů. Je třeba, aby propadlo co nejméně hlasů, proto je vhodnou strategií nevolit malé strany či ad hoc vytvořené projekty, které pravděpodobně nepřekonají nutnou 5% hranici, protože demokratické hlasy nesmí propadnout. 

Obrovskou bolestí Hradce je nedostupnost bydlení, na což známe recept. Je také nutné systematicky řešit problematiku dopravy a parkování, i to dokážeme. A v neposlední řadě Vám dokážeme slíbit, že v našem městě lidé neupadnou do energetické chudoby. I v této oblasti dokážeme efektivně pomoci. 

Chci Vás poprosit, abyste při Vašem hlasování volili lidi, kteří jsou ve svém profesním životě úspěšní, protože jedině tak se naše město může posunout kupředu. Je třeba volit ty, kteří jsou ochotni pro Hradec a pro veřejný zájem obětovat maximum. Takové kandidáty najdete právě na kandidátce HDK a TOP 09 s podporou Hradeckých patriotů a LES. 

Od nového volebního období si Springerová slibuje méně chaosu, který tady zanechalo poslední vedení města. „Slibuji si silnou koalici, která se nebude vratce potácet v důsledku neexistence většiny v zastupitelstvu. Slibuji si, že vedení města bude fungovat jako tým, pro něhož personální půtky nejsou tématem,“ uvádí pro redakci kandidátka. Podle jejích slov je třeba mít ve vedení města kompetentní politiky, kteří budou odborně i manažersky vést své agendy.  

Pavlína Springerová ve svých odpovědích uvedla, že primátor a náměstci by se měli věnovat primárně svým funkcím. Kombinování například s působením v poslanecké sněmovně nemusí být pro agendu města přínosné.  

„Já osobně jsem – v případě volebního úspěchu – připravena svou funkci prorektorky obětovat ve prospěch služby našemu městu, protože si nedovedu představit kombinaci takto náročných pozic,“ uvedla jednička kandidátky.  

Volební program koalice HDK a TOP 09 

Vizí Hradeckého demokratického klubu v následujícím volebním období je dotáhnutí (nebo alespoň posunutí) významných projektů. Jde například o rekonstrukci Benešovky, Velkého náměstí nebo křižovatky Mileta. V případě úspěchu se politici HDK zaměří i na severní a jižní tangentu, kterou místní znají pod názvem jižní spojka.  

Dalšími tématy do následujících let je i další koupaliště pro Hradec Králové, revitalizace Rozárky, revitalizace Koželužny v Kuklenách nebo dostupné bydlení v Hradci Králové.  

Kompletní volební program HDK si můžete přečíst ZDE

Kandidátní listiny registračnímu úřadu podaly hnutí ANO 2011, Česká pirátská strana, ČSSD, uskupení Demokratická strana zelených - Za práva zvířat - sdružení DSZ - Za práva zvířat a NK, uskupení Hradec rozumem, koalice Hradecký demokratický klub (HDK) a TOP 09 s podporou Hradeckých patriotů a LES, uskupení Hradečáci, uskupení Hradečtí kantoři a Nestraníci, lidovecká Koalice pro Hradec, KSČM, ODS, strana Roma Luma, hnutí Rozvíjíme Hradec, STAN, SPD a uskupení Změna pro Hradec a Zelení. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Pavlíny Springerové

Štítky volby, vizitka, kandidát, HDK, Pavlína, Springerová, vize, volební, program, Hradec Králové, komunální, 2022, Hradecký demokratický klub, Pavlína Springerová, TOP 09, koalice, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Drbna.cz, Filozofická fakulta Univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evžen Zvolánek

Bože, ochraňuj nás před touto .....ou!

Středa, 3. srpna 2022, 10:27Odpovědět

VOLBY 2022: V případě úspěchu položím svoji funkci prorektorky, říká jednička HDK Springerová  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.