Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V červenci na silnicích v hradeckém kraji zemřel jeden člověk. O pět méně než loni

V červenci zemřel při dopravních nehodách na silnicích v Královéhradeckém kraji jeden člověk, o pět méně než před rokem. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 19 životů.

V červenci se stalo v kraji 451 nehod, což je o tři méně než ve stejném období loni. Při nehodách bylo sedm lidí těžce zraněno, 99 lehce. Škoda byla vyčíslena na 31,56 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Tragická nehoda se stala 8. července na takzvané staré silnici ze Svobody nad Úpou do Janských Lázní na Trutnovsku v Krkonoších, která vede údolím Janského potoka. Po pádu stromu na osobní auto zemřela řidička, v autě jela sama. Strom na auto spadl při kácení. Příčiny a okolnosti nehody policie vyšetřuje. Místo, kde se nehoda stala, není součástí Krkonošského národního parku, ale nachází se v takzvaném ochranném pásmu národního parku.

Nejčastější příčinou červencových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v úterý 26. července, celkem 25.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, nehoda, automobilová, červenec, 2022, Královéhradecký, silnice, havárie, Královéhradecký kraj, Svoboda nad Úpou, Janské Lázně, okres Trutnov, Krkonoše, Janský potok, Krkonošský národní park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červenci na silnicích v hradeckém kraji zemřel jeden člověk. O pět méně než loni  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.