Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Během víkendu v hradeckém kraji zmizelo několik jízdních kol. Většina z nich z uzamčených sklepů

Elektrokola, jízdní kola i koloběžky. Zloději si nevybírají a berou co jim přijde pod ruku. Jen za tento víkend se v Královéhradeckém kraji ztratilo minimálně osm těchto strojů. Většinou z uzamknutých sklepů nebo nosičů na osobních automobilech.

Ze soboty na neděli zmizela tři elektrokola na Náchodsku. Celková škoda se vyšplhala na částku bezmála 190 tisíc korun. „Na Trutnovsku zase dvě z celkových čtyř ukradených kol neznámý pachatel odcizil z uzamčeného střešního nosiče zaparkovaného vozidla,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná. A tím to nekončí. Nahlášenou odcizenou elektrokoloběžku mají i policisté v Jičíně. I ta byla uložená v zamknuté sklepní kóji.  

Policie přiznává, že během léta podobných případů řeší více. Ochránit jízdní kolo před zloději je navíc stále složitější. Ať už je kolo v uzamčeném sklepě nebo na veřejném prostranství, vždy by mělo být zamknuto. „Nejlepší je přitom zvolit bezpečnostní zámek. Kola je navíc potřeba poutat k pevnému bodu,“ uvedla mluvčí. Nejlepší variantou je mít kolo stále na očích.  

Dalším způsobem ochrany jízdních kol jsou mikročipy. Tím si majitel své kolo označí a do registru zadá své kontaktní údaje. Ty jsou použity pro případ vrácení nalezeného kola.  

„Dojde-li přes veškerá bezpečnostní opatření ke krádeži vašeho kola, neprodleně ji ohlaste a neváhejte použít linku 158, snížíte tak náskok pachatele a jeho šanci, že zůstane nevypátrán,“ uzavírá mluvčí policie.  

Ohodnoť článek

Foto jcx516 | Pixabay

Štítky kolo, jízdní, elektrokolo, koloběžka, krádež, loupež, zamknuto, zámek, bezpečnost, majetek, krimi, policie, vyšetřování, víkend, léto, jízdní kolo, sklep, Královéhradecký kraj, Lucie Konečná, okres Trutnov, okres Náchod, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během víkendu v hradeckém kraji zmizelo několik jízdních kol. Většina z nich z uzamčených sklepů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.