Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradci Králové se zadařilo. Získal dotace na většinu svých významných investic

Bez dotací by to nešlo. Na radnici v Hradci Králové si toho jsou moc dobře vědomi. I proto se město na své klíčové projekty rozhodlo o peníze zažádat. A ve většině případů se povedlo. Odlehčovací služba Honkova, Fortna nebo revitalizace ulic Kejzlarova, Mandysova a Benešova. To jsou některé z úspěšných žádostí.

Jednou z nejdůležitějších dotací jsou finance na Odlehčovací službu Honkova. Její stavba byla dokončena letos na jaře. V provozu je od června. „V případě tohoto projektu jsme již dopředu věděli, že máme žádost dobře připravenou a doufali jsme, že získáme nejvyšší možnou dotaci. Dotace dosáhla maximální možné výše, a to 47,7 milionu korun, což nám pokryje zhruba třetinu všech nákladů,“ uvádí v tiskové zprávě náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO).  

V tomto případě město získalo dotaci z programu Rozvoj a obnova materiálně-technické základny sociálních služeb z Ministerstva práce a sociálních věcí. 

Další nemalou částku se podařilo získat na rekonstrukci křižovatky Fortna v Hradci Králové. Radnice za přebudování dopravního uzlu zaplatí 63,6 milionu korun. Na tuto stavbu město žádalo hned o dvě dotace. „Na jaře se nám podařilo získat přibližně 21 milionů korun. Minulý týden jsme schválili další rozhodnutí, a to na rekonstrukci křižovatky Fortna, kde výše dotace může činit až 22 milionů korun,“ uvedla Štayrová.  

Další peníze radnice získala na úpravu veřejného prostranství na sídlišti Moravské Předměstí. „Lokalitu ohraničenou Benešovou třídou a ulicemi Kejzlarova a Mandysova čeká doplnění zeleně, městského mobiliáře i vybudování herních prvků pro děti. Minulý týden jsme na radě města schválili zhotovitele, který provede veškeré práce za 8,6 milionu korun bez DPH. Součástí smlouvy je také péče o území po další tři roky,“ uvedl ve zprávě náměstek Jiří Bláha (ODS). 

  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Hradec Králové, financem, dotace, úspěch, žádost, podpora, projekt, investice, stavba, rekonstrukce, revitalizace, Honkova, Fortna, Monika Štayrová, ANO 2011, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Jiří Bláha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradci Králové se zadařilo. Získal dotace na většinu svých významných investic  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.