Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V týdnu se vrátí tropické teploty. V hradeckém kraji naměříme až 35 stupňů

Tento týden se do Královéhradeckého kraje vrátí tropické teploty. V maximech se rtuť teploměru dostane k 35 stupňům Celsia. Do víkendu však letní počasí nevydrží. Koncem týdne se přidají přeháňky a bouřky. Následovat bude ochlazení.

Ještě dnes bude v Královéhradeckém kraji převážně oblačno. Odpoledne se mohou místy přidat dešťové přeháňky a ojediněle také bouřky. „Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 23 do 26 stupňů Celsia. Na horách to bude 18 až 21 stupňů,“ uvedl na webu meteorologů Imrich Drapák.  

V následujících dnech se začne oteplovat. V úterý bude převážně polojasno, ale teploty se k tropické třicítce zatím nedostanou. Maxima se zastaví u 28 stupňů Celsia.  

To se změní ve středu. S jasnou nebo polojasnou oblohou vystoupají denní maxima mezi 27 až 31 stupňů Celsia. Ve čtvrtek bude dokonce 31 až 35 stupňů.   

Následně se křivka průměrných denních teplot zlomí a bude se opět ochlazovat. V pátek už budeme opět pod tropickou hranicí. K tomu se přidají bouřky a dešťové přeháňky. Ty mohou vydržet i o víkendu, kdy naměříme v průměru kolem 24 stupňů Celsia.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Igor Link | Pixabay | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, týden, Královéhradecký, kraj, předpověď, meteorologové, teplota, léto, Královéhradecký kraj, stupeň Celsia, bouřka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V týdnu se vrátí tropické teploty. V hradeckém kraji naměříme až 35 stupňů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.