Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fanoušci baseballu v Trutnově si sednou. Město nechalo u hřiště postavit čtyři tribuny

Radnice v Trutnově nechala v areálu pálkových sportů Red Field postavit čtyři nové tribuny. Na první pohled malé boxy na sezení pojmou až 128 diváků. Radnice za ně zaplatila 513 tisíc korun. Více než polovinu pokryla dotace z Národní sportovní agentury.

„Naším cílem je pořádat mládežnické turnaje na úrovni republikových a mezinárodních soutěží. Chtěli jsme proto zkvalitnit zázemí nejen pro hráče, ale také pro diváky. Ono při takových turnajích tvoří doprovod, jako jsou trenéři, rodiče a sourozenci, mnohem více lidí, než je počet samotných hráčů,“ uvedl v tiskové zprávě Roman Klempíř, sportovní ředitel mládeže Rytíři Trutnov. 

Do postupné modernizace areálu pro pálkové sporty se město pustilo v roce 2020. Nejprve se vybudovalo zázemí pro hráče včetně šaten, sprch a sociálního zázemí. O rok později se přidala studovna, automatický zavlažovací systém a nový antukový povrch. To všechno vyšlo dohromady na osm milionů korun.  

„Trutnovští Rytíři letos v září přivítají Český baseballový pohár, kterého se zúčastní přes 20 týmů. Jsem moc rád, že sportovcům, kteří sem přijedou, může Trutnov nabídnout moderní a velmi kvalitní zázemí na úrovni a divákům naopak poslouží nové tribuny,“ uvedl ve zprávě místostarosta Tomáš Hendrych (Volba pro město). 

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky hřiště, sport, pálkové, Trutnov, tribuna, Rytíři Trutno, Red Field, Národní sportovní agentura, Field Restaurant, Volba pro město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci baseballu v Trutnově si sednou. Město nechalo u hřiště postavit čtyři tribuny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.