Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při návštěvě doktora radí krajští hygienici používat roušky a respirátory. Stejně tak v sociálních službách

Ředitel Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje Ivan Kučera doporučuje všem obyvatelům kraje používat ochranu dýchacích cest. A to především ve zdravotnictví a sociálních službách. Doporučení směřuje jak k široké veřejnosti, tak k samotným zřizovatelům těchto služeb.

V České republice se o onemocnění COVID-19 opět začíná mluvit v souvislosti se stále vyšším počtem lidí v izolacích. Situace je zatím stabilní a zdaleka nedosahuje vážnosti, jako tomu bylo v největších vlnách pandemie. I tak je třeba mít se na pozoru, tvrdí krajští hygienici.  

„Na základě zkušeností z dosavadního průběhu pandemie a s přihlédnutím k hodnocení rizika šíření SARS-CoV-2 včetně jeho nových subvariant doporučujeme zavedení používání ochranných prostředků dýchacích cest v zařízeních ambulantní zdravotní péče, zařízení lůžkové zdravotní péče a v pobytových zařízeních sociálních služeb, a to minimálně u ambulantních pacientů a u osob navštěvujících hospitalizované pacienty/klienty,“ uvedl ve svém doporučení ředitel krajských hygieniků Ivan Kučera.  

Nejideálnější ochranou je respirátor bez výdechového filtru, který má filtrační účinnost nad 94 procent. Jde o respirátory třídy FFP2. Tato skupina se používala i v předchozích vlnách. Respirátor by měl dobře těsnit a zakrývat i část kolem úst a nosu.  

Nadprůměrně se nákaza v Královéhradeckém kraji zatím šíří pouze na Hradecku a Jičínsku. Za poslední týden zde přibylo zhruba 160 nakažených na 100 tisíc obyvatel. V ostatních okresech je nárůst nových případů podprůměrný.  

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky respirátor, doporučení, Královéhradecký, kraj, zdravotnictví, sociální, služby, veřejnost, zdraví, COVID-19, koronavirus, sociální služby, Česko, Královéhradecký kraj, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při návštěvě doktora radí krajští hygienici používat roušky a respirátory. Stejně tak v sociálních službách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.