Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krytý plavecký bazén v Hradci Králové otevře v sobotu 30. července

Krytý padesátimetrový plavecký bazén na Eliščině nábřeží v Hradci Králové opět otevře v sobotu 30. července. Obnoví provoz po dvanáctidenní technologické odstávce. Prodělal pravidelnou údržbou a opravy. Bazén je součástí areálu městských lázní s akvacentrem. Otevřením bazénu se celý areál opět kompletně zprůchodní, od akvacentra přes plavecký bazén až po relaxační zónu slunné loučky.

"Otevírací doba bude pokračovat v prázdninovém režimu, tedy pondělky a pátky od 6:00. Úterý, středa, čtvrtek bude otevřeno od 8:00 a o víkendech se bazén otevírá od 10:00. Bazén se uzavírá pro veřejnost každý den ve 20:00," uvedli na webu zástupci městské Správy nemovitostí.

Během odstávky byly oba bazény, jak plavecký tak dětský, vypuštěné, což umožnilo opravy a údržbářské práce, které nelze dělat při běžném provozu. Vyčištěny jsou tak nerezové kryty na dně bazénu, vydezinfikovány bazénové vany, sprchy, parní komory a šatny, okna dostala nový nátěr, ve sprchách pro ženy i muže byly vyměněny dělící stěny, vymalovány veřejné prostory a vyčištěny prosklené stěny a okna v celé budově.

Ve vstupní hale byly opraveny a přečalouněny sedačky a uskutečnila se například také kontrola a oprava obkladů, dlažeb a spárování, kontrola vzduchotechniky, elektrorozvodů a pískových filtrů.

"Odstávka aquacentra v městských lázních je plánována na září, a tak se celý areál až do konce prázdnin opět stává pro návštěvníky kompletně průchozí," uvedla mluvčí radnice Kateřina Rohlíčková.

Městské lázně byly otevřeny již v roce 1933, po rozsáhlé rekonstrukci v roce 1998 v nich vzniklo akvacentrum při zachování původního vzhledu budovy a provozu vlnobití. Nedaleko centra Hradce Králové u řeky Orlice je v provozu také letní koupaliště Flošna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ctibor Košťál

Štítky ČR, správa, rekreace, kondice, koupaliště, Hradec Králové, plavecký bazén, bazén, lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krytý plavecký bazén v Hradci Králové otevře v sobotu 30. července  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.